Kruimeldeegtaart met flan, peer en rozijntjes

Jeroen maakt een combinatie van verschillende klassieke taartrecepten: far breton, clafoutis en de klassieke flantaart. In de vulling vinden we de smaken van vanille, kaneel en steranijs terug. Een andere zoete toets komt van peren en rozijntjes. Overheerlijk en helemaal niet moeilijk! 

Ingrediënten

  • 90 g bloemsuiker
  • 125 g malse boter
  • 1 vanillestok
  • 1 ei
  • 250 g bloem
  • 30 g amandelpoeder
  • 2 blik peer
  • 4 dl melk
  • 1 steranijs
  • een snuif kaneel
  • 120 g bloem
  • een beetje bloem
  • 90 g witte suiker
  • 4 ei
  • enkele druppels amandelextract
  • een beetje boter
  • 3 eetlepel rozijnen

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Kruimeldeeg

Doe de malse boter met de bloemsuiker en een snuif zout in de kom van de keukenmachine. Schraap de zaadjes uit de vanillestok en voeg ze toe. Laat al even draaien.

Voeg een ei toe aan het mengsel toe terwijl de keukenmachine draait. Weeg de bloem en het amandelpoeder af en voeg de droge stof lepel per lepel toe aan de suiker en de boter. Wacht altijd goed tot de droge stof goed opgenomen wordt.

Wanneer je de consistentie van een deeg krijgt, haal je het deeg uit de keukenmachine. Kneed nog even verder met je handen, pak het deeg in in wat vershoudfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast.

Taartvulling

Laat de peren uitlekken in een zeefje. Het vocht gebruiken we niet.

Verwarm de melk in een pannetje met een flinke snuif kaneel en een steranijsje.

Meng de bloem met de suiker en de eieren tot een glad beslag. Voeg er een snuifje zout aan toe.

Haal de steranijs uit de melk en roer de melk en enkele druppels amandelextract onder het beslag.

Boter een taartvorm in en bestuif met wat bloem. Bekleed de taartvorm met het kruimeldeeg en duw de randen mooi aan. Snijd het overtollige deeg weg en prik met een vork gaatjes in het deeg.

Leg de peren met de bolle kant naar boven op het kruimeldeeg en strooi er de rozijnen over. Giet het beslag erover, tot de peren net onderstaan.

Schuif de taart 35 minuten in een voorverwarmde oven van 185°C.

Laat de taart afkoelen en strooi er wat bloemsuiker over.

Kruimeldeegtaart met flan, peer en rozijntjes