Kruimeldeeg

Jeroen toont hoe je snel en makkelijk vers kruimeldeeg maakt.

Let op: Als je dit kruimeldeeg maakt voor hartige gerechten als een quiche of een groentetaart, laat dan de vanillestokjes weg. Gebruik ook wat minder suiker.

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 250 g boter
  • 180 g suiker
  • 2 vanillestokje
  • 3 ei
  • zout

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Kruimeldeeg

Doe de boter samen met de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Start de keukenrobot op een matige snelheid.

Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.

Doe er een volledig ei bij en twee eierdooiers.

tip
Let op! Dit is voor 4 personen, dus ongeveer 1/4de eiwit en 3/4de eigeel in totaal.

Meng verder tot een homogene massa.

Doe de helft van de bloem erbij.

Kneed even verder op medium snelheid en doe het tweede deel van de bloem erbij.

Verhoog nu systematisch de snelheid van de keukenrobot. Meng verder tot het deeg begint ‘te bollen’.

Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.

Laat het deeg voor gebruik een uur in de koelkast rusten.

Kruimeldeeg