Kruidige gehaktballetjes met rijst en broccoli

Ben jij fan van de Indische keuken? Laat je meenemen op culinaire reis met deze tandooriballetjes in yoghurtsaus.

Ingrediƫnten

  • 2 broccoli
  • 600 g gemengd gehakt
  • 2 ei
  • 2 builtje rijst
  • 1 sjalot
  • 0.5 groene chilipeper
  • 1 duim gember
  • 1 teentje look
  • zout
  • enkele blaadjes koriander
  • paneermeel
  • 1.5 koffielepel tandooripasta
  • 1 dl arachideolie
  • 3 dl Griekse yoghurt
  • 1 limoen
  • 2 koffielepel gele currypasta
  • kurkuma
  • komijn
  • paprikapoeder
  • peper
  • enkele blaadjes munt
  • 2 lente-ui
  • een beetje ajuin

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideoā€™s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot met water aan de kook.

Snijd de broccoli's in roosjes en kook slechts twee minuten in het kokende water.

Stort het gehakt in de kom van de keukenmachine en voeg er 2 eigelen aan toe.

Schep de broccoliroosjes uit de pot en spoel met koud water.

Kook de rijst gaar in hetzelfde water.

Pel de sjalot en snipper ze fijn. Snijd ook de chilipeper fijn. Voeg de sjalot en chilipeper toe aan het gehakt. Schil het stukje gember en rasp bij het gehakt.

Rasp er een teentje look bij. Breng het gehakt verder op smaak met de tandooripasta, een snuifje zout en enkele fijngesneden blaadjes koriander. Laat de machine draaien tot je een stevige massa bekomt. Voeg tijdens het draaien nog wat paneermeel toe aan het gehakt.

Doe de arachideolie met de yoghurt, het sap van de limoen, de currypasta in de blender. Voeg er een flinke snuif kurkuma, een flinke snuif komijn, een snuifje paprikapoeder, zout en peper aan toe.

Mix tot een gladde yoghurtsaus.

Giet de rijst af.

Vorm balletjes van het gehakt, laat een scheutje arachideolie heet worden in een pan en bak de balletjes goudbruin in de hete vetstof.

Pluk enkele blaadjes munt en koriander en snijd de lente-ui fijn.

Doe de broccoli in de pan met de balletjes en meng onder elkaar. Voeg er ook de yoghurtsaus aan toe en meng de saus onder de broccoliroosjes en de balletjes.

Serveer de rijst en de broccoli met de pittige gehaktballetjes in yoghurtsaus. Leg er de pluksels munt en koriander en de fijngesneden lente uitjes op. Werk af met gebakken uitjes. 

Kruidige gehaktballetjes met rijst en broccoli