Krokante wonton-ravioli met geitenkaas en groene asperges

Wonton deegvellen (dumplingvelletjes) kan je kopen in de Aziatische winkel. De dunne vellen van bloem, ei en zout worden in de traditionele Oosterse keuken gevuld met varkensgehakt of gehakte garnalen. (Je kan ook kiezen voor de gelijkaardige pangsit-vellen.) Voor deze bereiding vult Jeroen ze met geitenkaas, kappertjes en snippers zoute ansjovis.

Ingrediënten

  • 16 wontonvel
  • 100 g geitenkaas
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 1 ei
  • 0 olie
  • 16 asperge
  • 0 bussel zout
  • 4 ansjovisfilet
  • 2 eetlepel olijf
  • 1 eetlepel kappertje
  • 0.5 sjalot
  • 0 basilicum
  • 0 scheutje olijfolie
  • 0 scheutje azijn
  • 0 peper
  • 0 zout

Benodigdheden

  • een hakmolen

Partners

Bereiding

De wontonravioli met groene asperges

Laat de wontonvellen rustig ontdooien, zodat je ze makkelijk één voor één van het stapeltje kan plukken.

Schil de groene asperges zorgvuldig met een dunschiller. Breek eventueel het taaie onderste deel van elke stengel weg. Breng een ruime pot met water aan de kook. Voeg een snuif zout toe. (Werk intussen aan de vulling en de wonton-ravioli.)

Kook daarin de asperges beetgaar. (Controleer tussendoor de gaarheid.)

Hou de groene asperges nadien warm.

Neem een mengschaal en verzamel daarin een selectie van fijngesneden ingrediënten. Hak de uitgelekte olijven grof. Hak ook de kappertjes en de reepjes zoute filets van ansjovis.

Voeg een fijngesnipperd stukje sjalot toe en snippers van verse basilicumblaadjes.

Schenk een scheut olijfolie en een scheut bleke azijn bij de fijne ingrediënten. Kruid met peper en zout en meng alles.

Doe de uitgelekte zongedroogde tomaten in een kleine hakmolen. Hak ze fijn en voeg de zachte geitenkaas toe. Mix alles tot een gladde smeuïge vulling voor de wontonvellen.

Scheid het ei en doe de dooier in een potje. Voeg een klein beetje water toe en kluts beide tot de lijm om de wontonravioli’s te maken.

Maak de ravioli: vul elk wontonvel op dezelfde manier. Leg een velletje deeg als een ruit op het werkblad.

Schep een koffielepel van de vulling met kaas in het midden van het vel. (Te grote porties van de vulling kunnen de ravioli ruïneren.)

Strijk de randen van het deeg in met een beetje van het eigeel.

Plooi het vel deeg dicht, tot een driehoek. Druk het vel voorzichtig aan rondom de vulling. Let op dat je geen luchtbellen mee verpakt hebt.

Verhit een flinke bodem olie in een pot op een matig tot hoog vuur. (Gebruik voldoende olie om de oosterse ravioli te frituren.)

Bak de gebakken won-tonravioli goudbruin krokant. Doe het voorzichtig en bak nooit teveel ravioli in één beurt. Lepel tijdens het bakken wat van de hete olie over de pakketjes. Doe dit voorzichtig. (Je kan de ravioli ook omdraaien maar dan loop je het risico dat ze openbarsten.)

Schik op elk bord 3 tot 4 groene asperges. Lepel er olijvenvinaigrette over en serveer er enkele warme wontonravioli bij.

tip
Je kan de wonton-ravioli ook frituren op 180°C.
Krokante wonton-ravioli met geitenkaas en groene asperges