Krokante groentesalade met sambal van rode biet en knäckebröd

Een echte zomerse salade met verse, knapperige groenten, een pittige spread van rode biet, chili en bosbessenconfituur, en de zilte smaak van geraspte pecorino. 

Ingrediënten

  • 1 snuif bicarbonaat
  • 1 snuif keukenzout
  • ijsblokjes
  • 0.5 venkel
  • 1 bussel radijs
  • 200 g groene boontjes
  • 400 g verse erwten
  • 500 g rode biet
  • 1 rode ui
  • 1 chilipeper
  • 2 eetlepel bosbessenconfituur
  • 3 eetlepel rijstazijn
  • enkele takjes munt
  • enkele takjes koriander
  • enkele sneden knäckebröd
  • 100 g pecorino

Benodigdheden

  • staafmixer

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Vul een kom met ijswater en breng een pot met gezouten water en een snuif bicarbonaat aan de kook.

Snijd de venkel en de radijsjes in flinterdunne plakjes op de mandoline en bewaar ze even op ijswater.

Kuis de boontjes en de erwtjes en kook ze kort in het gezouten water.

tip Laat eerst de boontjes koken en voeg op het einde kort de erwten toe

Schep de gare groenten bij de venkel en de radijsjes.

Snijd de rode biet in stukken en doe ze in de pot van de blender. Mix fijn en schep in een kom.

Pel de rode ui, snipper fijn en meng onder de rode biet. Snipper de chilipeper fijn en voeg toe. Schep de bosbessen confituur erbij, giet de rijstazijn erbij en kruid vervolgens met een flinke snuif zout. 

Snipper de koriander en de munt fijn en meng onder de sambal.

Laat de knapperige groenten even uitlekken en doe ze in een kom met een likje olijfolie, en wat peper en zout

Neem een bord en schep er een flinke lepel sambal op. Schep er een hoopje salade op. Breek het brood in stukjes en verkruimel het over de salade.

Werk af met wat geraspte pecorino.

Krokante groentesalade met sambal van rode biet en knäckebröd