Koude sabayon met amarena kersen en chocolade

Sabayon kennen we meestal als een warme bereiding, maar in deze variant gaan we de sabayon koud kloppen. Daarbij komen lekkere amarena kersen. Deze opgelegde friszure kersen komen oorspronkelijk uit Italië en zijn zeer lang houdbaar. Het dessert presenteren we in glaasjes samen met een quatre-quarts cake.

Ingrediënten

  • 1 gelatineblaadje
  • 1 potje amarena kers
  • 5 cl witte wijn
  • 50 g witte suiker
  • 1 vanillestok
  • een halve citroen
  • 3 eierdooier
  • 1 ei
  • 50 g donkere chocolade
  • een halve quatre quarts cake

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de gelatine weken in koud water.

Giet de amarena-kersen door een zeefje en vang het sap op in een steelpan. Voeg de witte wijn, de suiker, de zaadjes van een vanillestok en het sap van een halve citroen aan toe.

Voeg de dooiers en een volledig ei eraan toe en klop het geheel goed luchtig van het vuur.

Zet nu de steelpan op het vuur en klop verder tot een luchtige sabayon. Als de sabayon mooi gebonden is, haal je de pan van het vuur. Los vervolgens de gelatine op in de warme sabayon. Voeg er ook fijngesneden chocolade aan toe en blijf roeren tot hij is opgelost.

Doe wat ijsblokjes in een kom en klop de sabayon koud.

Breek wat cake in stukken en verdeel dat over glazen. Schep er wat amarena-kersen bij en enkele lepels koude chocolade sabayon. Werk af met wat stukjes cake en wat geraspte chocolade.

Koude sabayon met amarena kersen en chocolade