Koolrabi met spinazie, walnoten en ricotta

De pittige smaak van een rauwe koolrabi past perfect in een lentesalade, maar voor dit gerecht koken we de koolplant net beetgaar om nadien uit te hollen. De koolrabi’s vormen zo het ideale kommetje voor een romige vegetarische vulling van ricotta, spinazie en champignons.

Ingrediënten

  • 4 koolrabi
  • 200 g spinazie
  • 1 sjalot
  • 1 bakje Parijse champignons
  • 1 teen knoflook
  • 0 boter
  • 0 grof zout
  • 1 teentje look
  • 0 nootmuskaat
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 0 olijfolie
  • 100 g walnoten
  • 100 g ricotta
  • 1 koffielepel mosterd
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 100 g panko
  • 200 g troskerstomaat
  • 0 balsamicoazijn

Benodigdheden

  • een ovenschaal
  • een parisiennelepel

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwijder het loof van de koolrabi’s en spoel ze onder koud water.

Kook de koolrabi’s net beetgaar in gezouten water. Dit duurt makkelijk een uur dus hou daar rekening mee bij de bereiding.

Spoel de spinazie schoon in ruim water.

Snipper de sjalot, snijd de paddenstoelen in stukken en plet de look.

Neem een hoge pan en smelt er een klontje boter in, op hoog vuur. Kleur de champignons aan, en voeg tussendoor nog een klontje boter toe. Zet het vuur lager en voeg dan de sjalot en de look toe. Kruid met een snuif grof zout.

Schep het mengsel in een mengschaal en zet even opzij.

Smelt een nieuwe klont boter in de pan.

Snijd de blaadjes spinazie wat fijner en stoof ze aan in de bruisende boter tot al het vocht verdampt is.

Pel de look en prik de teen op een vork. Dit is je roerstok om de spinazie te stoven. Breng de spinazie verder op smaak met een snuif nootmuskaat, peper en zout.

Haal de koolrabi’s uit het water en laat ze even afkoelen.

Snijd de hoed van elke koolrabi en hol de groente uit met een parisiennelepel.

Snijd het vruchtvlees van de koolrabi’s fijn en laat het even meestoven bij de spinazie.

Giet een scheutje olijfolie in een ovenschaal en zet er de uitgeholde koolrabi’s in.

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Meng de gestoofde spinazie en het vruchtvlees van de koolrabi onder de champignons. Dit wordt de vulling.

Hak de walnoten fijn en voeg ze bij de vulling. Doe er ook de ricotta en de mosterd bij. Roer alles goed onder elkaar.

Vul de uitgeholde koolrabi’s op met de vulling.

Neem een schaaltje en rasp er de Parmezaanse kaas in fijn. Voeg de panko toe en meng beide zorgvuldig. Schenk er een scheutje olijfolie bij en meng goed tot de mix een klein beetje kleeft.

Strooi op elke gevulde koolrabi een dikke laag van panko met Parmezaanse kaas.

Leg wat troskerstomaatjes rond de koolrabi’s en besprenkel het geheel met een scheutje olijfolie en balsamicoazijn.

Schuif de ovenschaal onder de grill in de voorverwarmde oven, gedurende 5 minuten.

Koolrabi met spinazie, walnoten en ricotta