Konijnfilets met spekvinaigrette en groenten in papillot

Konijn doet het uitstekend op de barbecue. Gebruik voor dit recept konijnfilets die snel gaar zijn. De aardappelen kook je voor en grill je op de barbecue terwijl de groentepapillotten garen. Je kunt alles gemakkelijk voorbereiden zodat er tijdens het barbecueën nog amper werk aan is.

Ingrediënten

  • 12 konijnfilet
  • 4 aardappel
  • 0 kruidenolie
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 2 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 16 kerstomaten
  • 1 prei
  • 4 theelepel honing
  • 0 gedroogde tijm
  • 0 kruidenolie
  • 2 eetlepel bouillon
  • 200 g gezouten spek
  • 1 teentje knoflook
  • 0 rozemarijn
  • 0 tijm
  • 0 scheutje sherryazijn
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 1 gemengde sla
  • 0 basilicum
  • 0 kruidenolie
  • 0 peper
  • 0 zout

Benodigdheden

  • kommetjes (ramequins)
  • een barbecue
  • aluminiumfolie

Partners

Bereiding

Voorbereiding

Haal de konijnfilets uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Verwarm de barbecue tot 200 °C.
Spoel het zand van de aardappelen en kook ze gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af.
Gebruik de kruidenolie. Je kan er ook makkelijk zelf maken.

Groentepapillot

Scheur vierkante vellen aluminiumfolie en zet ze in kommetjes (ramequins).

Pel en snipper de sjalotten. Pel en snipper de knoflook.

Halveer de kerstomaten.

Spoel het zand van de prei en snijd het witte deel fijn.

Verdeel sjalotten, knoflook, kerstomaten en prei over de papillotten. Kruid met peper en zout.

Doe in elke papillot een koffielepel honing, een snuifje gedroogde tijm, een likje kruidenolie en 2 eetlepels bouillon (of water).

Vouw de aluminiumfolie dicht tot papillotten.

Spekvinaigrette

Snijd het spek in blokjes.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de spekblokjes.
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en duw plat met een mes. Rits de blaadjes van de rozemarijn en de tijm en hak ze fijn.
Doe de knoflook, tijm en rozemarijn bij de spekjes en laat mee bakken.
Blus met een scheutje water en een scheut azijn. Breng op smaak met peper en zout. Houd de vinaigrette apart.

Afwerken en serveren

Ontvlies de konijnfilets en leg de stukken in een grote ovenschaal. Kruid met peper en zout en druppel er wat kruidenolie over.

tip
Ontvliezen doe je door met een scherp mes onder de filet te gaan en er het vliesje af te snijden.

Zet de papillotten op de barbecue. De papillotten hebben het meeste tijd nodig om te garen.

Snijd de aardappelen in dikke plakken.

Bestrijk de aardappelplakken met kruidenolie en kruid met peper en zout.

Bak dan de aardappelplakken en de konijnfilets op het rooster van de barbecue. Draai halverwege de baktijd om.

Meng de sla met wat blaadjes basilicum en werk af met kruidenolie, peper en zout.

Serveer de konijnfilets met spekvinaigrette, gegrilde aardappelen, een groentepapillot en een slaatje.

Konijnfilets met spekvinaigrette en groenten in papillot