Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Bereiding

Konijn met rode wijn, spek, champignons en aardappelpuree

Kruid de stukken konijn aan alle kanten met peper en zout.

Smelt een klont boter in een kookpot.

Kleur de stukken konijn rondom in de boter.

Snijd het spek in dunne repen.

Pel en snipper de ui.

Haal het konijn uit de kookpot. Bak het spek krokant in dezelfde vetstof. Doe er de niertjes en de lever van het konijn bij en laat ze mee bakken.

Borstel de champignons schoon en snijd ze in stukken. Doe ze bij het spek en laat mee bakken.

Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij het spek.

Doe er de gesnipperde ui bij als de champignons wat gebakken zijn. Kruid met laurier en tijm.

Strooi de bloem over de champignons en het spek en laat even mee bakken.

Leg de stukken konijn terug in de kookpot en bevochtig met wijn en water. Het konijn moet bijna helemaal onder staan.

Kruid met peper en zout. Doe mosterd en confituur bij het konijn.

Zet een deksel schuin op de kookpot zodat er een kleine opening is. Laat ongeveer 45 minuten garen op een zacht vuur.

Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Plet de aardappelen met een pureestamper met ei, boter en een scheutje melk. Kruid met zout en nootmuskaat.

Meng een gelijke hoeveelheid boter met bloem tot beurre manié als de saus niet dik genoeg is. Roer het door de saus voor extra binding.

Werk het konijn af met tuinkers en gesnipperde peterselie. Geef er aardappelpuree bij.

4 personen

45 minuten + 45 minuten gaartijd

Ingrediënten

Konijn met rode wijn, spek, champignons en aardappelpuree

Vandaag maakt Jeroen ‘konijn au vin’, een variatie op het klassieke Franse gerecht. Het is gemakkelijk om te maken en omdat alles in één pot wordt bereid, heb je niet te veel afwas.

Bereiding

Konijn met rode wijn, spek, champignons en aardappelpuree

Kruid de stukken konijn aan alle kanten met peper en zout.

Smelt een klont boter in een kookpot.

Kleur de stukken konijn rondom in de boter.

Snijd het spek in dunne repen.

Pel en snipper de ui.

Haal het konijn uit de kookpot. Bak het spek krokant in dezelfde vetstof. Doe er de niertjes en de lever van het konijn bij en laat ze mee bakken.

Borstel de champignons schoon en snijd ze in stukken. Doe ze bij het spek en laat mee bakken.

Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij het spek.

Doe er de gesnipperde ui bij als de champignons wat gebakken zijn. Kruid met laurier en tijm.

Strooi de bloem over de champignons en het spek en laat even mee bakken.

Leg de stukken konijn terug in de kookpot en bevochtig met wijn en water. Het konijn moet bijna helemaal onder staan.

Kruid met peper en zout. Doe mosterd en confituur bij het konijn.

Zet een deksel schuin op de kookpot zodat er een kleine opening is. Laat ongeveer 45 minuten garen op een zacht vuur.

Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Plet de aardappelen met een pureestamper met ei, boter en een scheutje melk. Kruid met zout en nootmuskaat.

Meng een gelijke hoeveelheid boter met bloem tot beurre manié als de saus niet dik genoeg is. Roer het door de saus voor extra binding.

Werk het konijn af met tuinkers en gesnipperde peterselie. Geef er aardappelpuree bij.

Dagelijkse Kost een.be