Kokostaart

Iedereen kan een taart bakken – met name deze kokostaart. De bodem bestaat uit bladerdeeg, dat je bij voorkeur bij een goede bakker haalt. In de vulling zit kokospoeder, kokosmelk en geschaafde kokos. Gemakkelijk maar superlekker!

Ingrediënten

  • 0 bloem
  • 1 vel bladerdeeg
  • 150 g boter
  • 3 ei
  • 300 g kristalsuiker
  • 60 g kokospoeder
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 vanillestok
  • 0 een snuifje zout
  • 120 g kokosschilfers

Benodigdheden

  • een taartvorm met 18 cm diameter en 5 cm hoog
  • bakpapier
  • bakparels
  • een keukenmachine met een K-vormig hulpstuk

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

Vet de taartvorm in met wat boter en bestuif met bloem. Leg het bladerdeeg in de vorm en druk aan. Snijd overtollig deeg weg en duw het deeg aan zodat het een klein beetje boven de vorm komt.

Leg een vel bakpapier op het deeg. Strooi bakparels op het deeg en laat 15 minuten blindbakken in de voorverwarmde oven.

Smelt intussen de boter.

Meng de eieren met de kristalsuiker in de keukenmachine. Doe er het kokospoeder en de kokosmelk bij.

Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij de vulling. Voeg er de gesmolten boter, een snuifje zout en de kokosschilfers aan toe en meng alles door elkaar.

Giet de vulling in de bodem.

Bak de taart nog eens 35 minuten in de oven.

Laat de taart afkoelen en haal ze uit de vorm.

Kokostaart