Koekjes van zoete aardappel met een slaatje van Chinese kool en chiliyoghurt

Zin in een hartige snack? Deze vegetarische koekjes van zoete aardappel zijn een favoriet bij groot en klein. Serveer met een verse koolsla en een pittige dressing.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappel
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 5 wortel
  • 1 Chinese kool
  • 1 Jonagold appel
  • een handvol rozijnen
  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • natuurazijn
  • peper
  • olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 30 g gember
  • 0.5 rode chilipeper
  • kurkuma
  • komijn
  • currypoeder
  • garam masala
  • 100 g semola
  • bloem
  • 1 eierdooier
  • enkele plukjes koriander
  • arachideolie
  • 2 eetlepel Griekse yoghurt
  • chilisaus

Benodigdheden

  • een dunschiller
  • keukenpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Snijd de zoete aardappelen doormidden en maak kleine inkepingen. Leg de aardappelen op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout.

Pof de zoete aardappelen gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Het slaatje

Schil de wortelen en rasp ze.

Spoel de Chinese kool en snijd ze fijn.

Snijd de appel in flinterdunne plakjes en vervolgens in brunoise.

Verzamel de groenten in een mengkom en doe er de rozijnen bij.

Pel de sjalot en snipper hem fijn. Doe de sjalot bij de groenten. Besprenkel met olijfolie en natuurazijn.

Kruid de koolsla met peper en meng alles goed door elkaar.

De aardappelkoekjes

Verhit een scheutje olijfolie in een hoge pan.

Pel de sjalot en snipper hem fijn. Stoof aan in de olie.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de sjalot.

Schil de gember en rasp het stukje knol erbij.

Snijd de chilipeper fijn en stoof mee aan. Breng op smaak met kruiden naar wens: kurkuma, komijn, currypoeder, garam masala …

Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de aardappelhelften. Doe het vruchtvlees in de pan.

Strooi er de semola en wat bloem over. Voeg de eierdooier toe en meng alles onder elkaar.

Hak de koriander fijn en doe de snippers in de pan.

Verhit een scheut arachideolie in een klein pannetje.

Wrijf je handen in met een beetje semola zodat het deeg niet kleeft. Rol balletjes van het aardappeldeeg. Duw ze wat plat en bak ze in het pannetje.

Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.

Afwerken en serveren

Werk de verse koolsla af met Griekse yoghurt, een toefje chilisaus (sriracha) en nog wat koriander.

Koekjes van zoete aardappel met een slaatje van Chinese kool en chiliyoghurt