
Dunne lapjes magere kipfilet lenen zich uitstekend om gevuld te worden met een smakelijk mengsel. Zo gezegd zo gedaan: Jeroen maakt er strakke rollen van met een vulling op basis van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes. Hij serveert de kipbereiding met spiraalvormige pasta en een ‘snelle’ tomatensaus.
Ingrediënten
- 4 kippenborst
- 150 g geitenkaas
- 100 g tomaat
- 5 cl room
- snuifje cayennepeper
- boter
- peper
- zout
- 500 g spirelli
- 2 ui
- 1 teentje look
- 1 bussel chilipeper
- 2 blaadje laurier
- 2 takje tijm
- snuifje oregano
- 4 dl passata
- 400 g tomatenstukjes
- 70 g tomatenpuree
- 200 g artisjokhart
- olijfolie
- zout
- 100 g geitenkaas
- basilicum
Benodigdheden
- een hakmolen
- een vleesstamper (of een kleine zware kookpot)
- vellen vershoudfolie
- evt. vellen bakpapier
Bereiding
Voor de rolladen
Voor de pasta met saus
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een flinke snuif zout toe.
Pel de uien en snij ze in matig fijne snippers. Plet de lookteen tot pulp.
Snij (een deel van) de rode chilipeper in zeer fijne stukjes. Gebruik een hoeveelheid naar smaak.
Schenk een bodempje olijfolie in een stoofpot op een matig vuur. Stoof de uisnippers glazig, roer er de lookpulp doorheen en voeg de stukjes chilipeper toe.
Voeg laurierblad, verse of gedroogde tijm en wat gedroogde oregano toe.
Roer de geconcentreerde tomatenpuree door de bereiding en laat de rauwe smaak wegbakken. Schenk er vervolgens de tomatenstukjes en de passata bij.
Snij de opgelegde artisjokharten in grove stukken en laat ze meepruttelen in de pastasaus. Laat de saus 10 tot 15 minuten zacht pruttelen.
Kook intussen de spiraalvormige pasta beetgaar in de pot kokend water. Reken een minuut minder gaartijd dan wat de fabrikant adviseert. (De pasta gaart kort verder in de saus.)
Proef de pastasaus en voeg naar smaak peper en/of zout toe.
Laat de fusilli uitlekken en meng ze met de tomatensaus.