Kippensoep met kokos en champignons

Tom Ka Kai is een typisch Thaise kippensoep met kokos en citroengras. Met flink wat champignons en een beetje chili erbij is dit een volwaardige maaltijdsoep met pit.

 

Ingrediënten

  • 3 ajuin
  • 4 limoenblaadjes
  • 4 stengels selder
  • 4 teentje look
  • 40 g gember
  • 1 rode chilipeper
  • 2 stengels citroengras
  • 2 kippenbout
  • 2 liter water
  • 1 blik kokosmelk
  • een scheutje vissaus
  • 150 g shiitake
  • 150 g oesterzwam
  • 150 g Parijse champignons
  • 150 g kastanjechampignon
  • een klontje boter
  • een scheutje olijfolie
  • enkele blaadjes koriander
  • enkele lente-uitje

Benodigdheden

  • een zeef
  • een (champignon)borsteltje

Partners

Bereiding

Bereiding

Pel de uien en snijd in grove stukken.

Smelt een klont boter in een grote pot en stoof de uien aan. Voeg de limoenblaadjes toe.

Spoel en snijd de selder in grove stukken. Laat mee aanstoven.

Pel de look en de gember en snijd ze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd fijn. Kneus het citroengras. Laat alles mee aanstoven.

Leg de kippenbouten bij de groenten en voeg het water, de kokosmelk en een scheutje vissaus toe. Laat ongeveer een uur garen op een zacht vuur onder een deksel.

tip
Je kan ook nog een extra blokje kippenbouillon toevoegen aan de soep.

Maak alle champignons schoon en snijd ze in fijne stukken. Stoof ze aan in een pot met een klontje boter, een scheutje olijfolie en de geplette look.

Vis de kippenbouten uit de soep en zeef de soep bij de champignons.

Pluk het vlees van de kip en doe het terug in de soep.

Serveer de soep met enkele blaadjes koriander en een beetje fijngesneden lente-ui.

Kippensoep met kokos en champignons