Kippensoep met fijne groenten en kruidenomelet

Een heerlijke zachte kippensoep met stukjes groenten, gemaakt van een zelfgetrokken kippenbouillon... wie zegt daar nee tegen? Om er toch een eigen twist aan te geven, bakt Jeroen er een kruidenomelet bij, iets wat perfect samengaat met de kippensoep.

Ingrediƫnten

  • 7 stengels groene selder
  • 7 wortel
  • 2 stengels prei
  • 1 stengel prei
  • 2 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 4 kruidnagels
  • 4 kippenbout
  • enkele peperbolletjes
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • 4 blaadjes laurier
  • enkele eekhoorntjesbrood
  • 1 bakje champignon
  • een scheut olijfolie
  • 4 ei
  • enkele takjes dragon
  • enkele takjes bieslook
  • enkele takjes krulpeterselie
  • klontje boter

Benodigdheden

  • Bunsenbrander (optioneel)

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideoā€™s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Spoel de groenten voor de kippenbouillon en snijd ze grof. Pel de uien en de look en snij ze grof. Optioneel kan je de uien branden met een gasbrandertje en steek er enkele kruidnagels in.

Zet de groenten op in warm water met de kippenbouten, tijm, laurier en gekneusde peper. Breng de bouillon aan de kook en laat de kip rustig garen in de bouillon voor ongeveer driekwartier. Voeg er eventueel wat gedroogde champignons aan toe, gedroogd eekhoorntjesbrood bijvoorbeeld.

Snijd de wortelen, de selder en de prei voor de garnituur van de soep in fijne brunoise. Snijd de champignons in schijfjes.

Laat wat olijfolie heet worden in een nieuwe pot. Stoof de gesneden groenten aan in de olijfolie.

Haal de gare kippenbouten uit de bouillon en laat ze even afkoelen. Giet vervolgens de bouillon door een zeefje op de stovende groenten. Je hoeft niet alle bouillon te gebruiken, je kan ook een deel invriezen. Pluk het vlees van de bouten eens afgekoeld en voeg het toe aan de kippensoep.

Kluts de eieren in een kom en kruid met peper en zout. Snipper de groene kruiden fijn en meng ze onder het eimengsel.

Laat een klontje boter smelten in een pan en bak dunne omeletten van het beslag. Snijd de kruidenomelet in reepjes.

Schep een flinke lepel soep in een kom en werk af met reepjes omelet.

Kippensoep met fijne groenten en kruidenomelet