Omdat soep niet altijd voorspelbaar hoeft te zijn, serveert Jeroen dit keer een Mexicaanse maaltijdsoep boordevol pit. Inclusief rode bonen, maïs en … nacho’s!

Ingrediënten

  • 0 olijfolie
  • 2 rode ui
  • 1 rode chilipeper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode paprika
  • 5 stengels selder
  • 4 kippenborst
  • 0 gerookt paprikapoeder
  • 0 komijn
  • 70 g tomatenpuree
  • 800 g tomatenblokjes
  • 3 liter kippenbouillon
  • 400 g rode bonen
  • 300 g maïs
  • 0 enkele blaadjes laurier
  • 0 enkele takjes tijm
  • 0 zout
  • 1 koffielepel zure room
  • 0 enkele takjes koriander
  • 0 een handvol nachochips

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een stoofpot op het vuur.

Pel de rode uien en snijd ze in halve ringen. Stoof ze aan in de olie.

Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd het pepertje in kleine stukjes. Doe de chilipeper mee in de stoofpot en roer goed.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en stoof ze mee aan.

Schil de paprika’s en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de paprika’s in brunoise.

Schil de selder met de dunschiller om de taaie vezels te verwijderen. Hak de stengels in fijne stukjes en laat ze meestoven. Ook de stukjes paprika mogen in de stoofpot.

Snijd de kipfilets in twee helften en doe ze bij de groenten. Roer alles goed onder elkaar.

Kruid met een snuif gerookt paprikapoeder en komijn.

Roer de tomatenpuree bij de gestoofde groenten en laat kort meestoven. Doe er ook de tomatenblokjes bij.

Giet er de kippenbouillon of het water bij.

Voeg de rode bonen en de maïs toe. Breng op smaak met tijm, laurier en een snuifje zout.

Laat een uur sudderen onder deksel.

Lepel de soep in een diep bord. Werk af met zure room en enkele plukjes koriander. Kruimel er wat nachochips over.