Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Benodigdheden

een elektrische staafmixer barbecuespiesen een barbecue met deksel

Bereiding

De balletjes

Verwarm de barbecue.

Breng water aan de kook in een kookpot.

Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.

Kook de balletjes in het water tot ze bovendrijven. Schep ze uit het water met een schuimspaan. Laat ze uitlekken.

De currymayonaise

Doe de eierdooiers met de dragonazijn, een flinke snuif currypoeder, wat kurkuma en de mosterd in een hoge maatbeker.

Giet er de arachideolie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.

Snipper de dragon fijn.

Kruid de mayonaise met gesnipperde dragon en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Afwerken en serveren

Snijd de courgette in schuine plakken. Bestrijk ze met olijfolie en kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Grill de courgetteplakken aan beide kanten op de barbecue.

Steek 3 à 4 gekookte balletjes op een spies. Grill ze op de barbecue.

TIP

Door de balletjes voor te koken, blijven ze beter op de stokjes zitten en bakken ze gemakkelijker op de barbecue.

Snijd het stokbrood in stukken. Snijd de broodjes overlangs open en besprenkel de helften met olijfolie. Grill het brood op de barbecue.

Was de tuinkers en de veldsla en laat uitlekken in een vergiet.

Beleg de broodjes met currymayonaise, gegrilde courgette en balletjes (verwijder de spiesen). Bestrijk de bovenkant van het broodje ook met wat currymayonaise en dek er het broodje mee af.

4 personen

45 minuten

Benodigdheden:

een elektrische staafmixer barbecuespiesen een barbecue met deksel

Ingrediënten

Kippengehaktballetjes met currymayonaise en gegrilde courgette

Als kind mochten Jeroen en co op ‘broodjesdag’ zelf hun broodjes beleggen met wat ze lekker vonden. Dat was altijd een beetje feest. Probeer deze versie een keer, met gehaktballetjes, currymayonaise en gegrilde courgettes.

Bereiding

De balletjes

Verwarm de barbecue.

Breng water aan de kook in een kookpot.

Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.

Kook de balletjes in het water tot ze bovendrijven. Schep ze uit het water met een schuimspaan. Laat ze uitlekken.

De currymayonaise

Doe de eierdooiers met de dragonazijn, een flinke snuif currypoeder, wat kurkuma en de mosterd in een hoge maatbeker.

Giet er de arachideolie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.

Snipper de dragon fijn.

Kruid de mayonaise met gesnipperde dragon en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Afwerken en serveren

Snijd de courgette in schuine plakken. Bestrijk ze met olijfolie en kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Grill de courgetteplakken aan beide kanten op de barbecue.

Steek 3 à 4 gekookte balletjes op een spies. Grill ze op de barbecue.

TIP

Door de balletjes voor te koken, blijven ze beter op de stokjes zitten en bakken ze gemakkelijker op de barbecue.

Snijd het stokbrood in stukken. Snijd de broodjes overlangs open en besprenkel de helften met olijfolie. Grill het brood op de barbecue.

Was de tuinkers en de veldsla en laat uitlekken in een vergiet.

Beleg de broodjes met currymayonaise, gegrilde courgette en balletjes (verwijder de spiesen). Bestrijk de bovenkant van het broodje ook met wat currymayonaise en dek er het broodje mee af.

Dagelijkse Kost een.be