Kippendijen in currysaus met boksoi en rijst

Breid je groentegamma uit en ga aan de slag met 'boksoi', een oosterse open kool. Jeroen karamelliseert de groente in ketjap manis en serveert ze met kippendijen, basmatirijst en een currysaus op basis van ananas en kokos.

Ingrediënten

  • arachideolie
  • 2 ajuin
  • 1 stengel citroengras
  • 1 blikje ananas
  • 1 koffielepel gele currypasta
  • 4 limoenblaadjes
  • flinke snuif kurkuma
  • arachideolie
  • keukenzout
  • 125 g basmatirijst
  • 4 boksoi
  • boter
  • een scheutje water
  • peper
  • 4 eetlepel Ketjap Manis
  • enkele eetlepels maïzena
  • flinke snuif kippenkruiden
  • 600 g kippendij
  • arachideolie
  • enkele takjes koriander

Benodigdheden

  • zeef
  • blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De currysaus

Doe een scheutje arachideolie in de pan. Snipper 3/4de van de uien fijn en stoof aan.

Snijd het citroengras grof en stoof mee aan.

Giet de stukjes ananas door een zeefje en vang het sap op in een kom. Dit heb je later nodig. Stoof de stukjes ananas mee aan.

Voeg de currypasta toe en roer onder de ui en ananas. Voeg de limoenblaadjes toe en kruid rijkelijk met kurkuma. Laat even stoven.

Giet het sap van de ananas erbij en laat de currysaus nog even op een zacht vuur staan.

De rijst en boksoi

Snipper de rest van de ui fijn en stoof aan in een pan met arachideolie.

Voeg de rijst toe, laat even meestoven en blus met het dubbele aan water. Kruid met een flinke snuif zout. Zet daarna het deksel op de pan en gaar de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

 

Spoel intussen de boksoi en snijd in twee. Stoof de groente aan in een pan met boter.

Doe een scheutje water bij de boksoi. Kruid met peper en zout en voeg ook de ketjap toe. Laat de boksoi kort garen en karamelliseren onder een deksel.

De gepaneerde kip

Neem een kom, doe er een paar lepels maizena in en doe er kippenkruiden bij. Snijd de kip in lapjes en wentel ze in de maizena.

Verhit een flinke scheut arachideolie in een grote pan. Bak de stukjes gepaneerde kip aan beide kanten goudbruin.

 

Afwerking

Mix de currysaus fijn in een blender. Giet de saus door een zeef. Voeg naar eigen smaak extra zout toe.

Schep een lepel rijst op een bord, samen met wat van de gekaramelliseerde boksoi. Leg er een paar stukjes krokante kip bij en lepel tot slot de currysaus erbij. Lekker met koriander.

Kippendijen in currysaus met boksoi en rijst