Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini

Met een hamburger scoor je altijd, bij jong en oud. Dit keer maakt Jeroen de avontuurlijke BBQ-versie ‘piccata lombarda’, met citroen, kappertjes en peterselie. Serveer met bimi en een smeuïge parmezaanpuree.

Ingrediënten

  • 800 g aardappel
  • 1 sjalot
  • 600 g kippengehakt
  • 0.25 bussel platte peterselie
  • 1 koffielepel kappertjes
  • 0.5 citroen
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • 400 g broccolini
  • een scheutje melk
  • 2 eierdooier
  • boter
  • een scheut olijfolie
  • zout
  • 100 g Parmezaanse kaas

Benodigdheden

  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk
  • een rasp
  • 2 ovenschalen
  • een barbecue

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Pel en snipper de sjalot. Doe het kippengehakt met de sjalot in de mengkom van de keukenmachine.

Hak de peterselie en de kappertjes fijn. Doe ze bij het gehakt.

Was de citroen. Rasp de schil (zeste) en doe dat ook bij het gehakt.

Breek het ei en giet het in de mengkom. Kneed alles door elkaar met de keukenmachine. Voeg intussen het paneermeel toe.

Breng de broccolini of bimi mee aan de kook met de aardappelen. Dompel enkel de steeltjes onder en hou de bloemhoofden boven water.

Rol dikke balletjes van het gehakt. Duw ze een beetje plat (in de vorm van een burger) en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie.

Haal de broccolini uit de kookpot en leg ze in een tweede ovenschaal. Besprenkel met olijfolie.

Bak de burgers langs beide kanten op de barbecue.

Giet de aardappelen af en plet tot puree met een scheutje melk, een scheut olijfolie, een klontje boter en de eierdooiers. Kruid met zout.

Rasp de Parmezaanse kaas bij de puree.

Leg ook de broccolini op de barbecue en gril ze kort.

Serveer de kippenburger met de parmezaanpuree en broccolini. Werk af met een likje olijfolie.

Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini