Kippenboutjes,gevulde champignons en inktvis op de BBQ

Vandaag aperitieven we met klassiekers als spekstokken, blokjes kaas en salami, maar ook met gemarineerde inktvis, gevulde champignons met roomkaas en gelakte kippenboutjes. Het ultieme aperobuffet op de camping!

Ingrediënten

  • een toefje harissa
  • olijfolie
  • 0.5 teen knoflook
  • 1 limoen
  • zout
  • 1 pijlinktvis
  • enkele blaadjes basilicum
  • peper
  • sesamolie
  • 8 kippenbout
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 koffielepel balsamicoazijn
  • paprikapoeder
  • currypoeder
  • 4 plakjes ham
  • 200 g kruidenkaas
  • 0.5 teen knoflook
  • 0.25 bussel bieslook
  • 8 Parijse champignons
  • 8 plakken gezouten spek
  • 400 g salami
  • 400 g harde kaas
  • mosterd

Benodigdheden

  • satéprikkers
  • een barbecue
  • aluminium bakjes

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Verwarm de barbecue.

Inktvis op de barbecue

Meng een toef harissa met een flinke scheut olijfolie. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet tot pulp. Doe de knoflookpulp bij de olijfolie.

Snijd de limoen in twee. Rasp de schil van de halve limoen. Doe de zeste en het sap bij de olijfolie. Kruid met een snuif zout.

Snijd de inktvis aan één kant open en leg hem open. Kerf de binnenkant in met een rasterpatroon. Snijd de inktvis in repen en laat trekken in de marinade.

Doe de gemarineerde inktvisrepen in een aluminium bakje en bak ze op de barbecue.

Snipper de basilicum.

Pers de rest van de limoen uit over de inktvis en werk af met gesnipperde basilicum.

Kippenboutjes

Doe de kippenbouten in een schaal en giet er een scheut sesamolie over. Kruid met peper en zout.

Grill de kippenbouten op de barbecue.

Meng de ketchup met sojasaus, honing en balsamico-azijn. Kruid met paprikapoeder en currypoeder.

Wrijf de kippenbouten tijdens het bakken regelmatig in met dit mengsel.

Gevulde champignons

Snijd de ham in kleine stukjes. Meng met de kruidenkaas.

Kneus en plet de knoflook. Snipper de teen en plet tot pulp met een mes. Snipper de bieslook. Roer de knoflook en bieslook door de kaas en kruid met peper en zout.

Verwijder de steeltjes uit de champignons. Snijd eventueel een klein stukje van de bolle kant zodat de champignons goed recht blijven staan.

Vul de champignons op met het mengsel.

Grill de champignons op de barbecue.

Afwerken en serveren

Week de satéstokjes in water. Snijd repen spek in de lengte in twee maar laat het uiteinde aan elkaar. Rijg het spek op de satéstokjes en ‘vlecht’ naar boven. Grill het spek op de barbecue.

Snijd de kaas en de salami in blokjes.

Geef er wat mosterd in een potje bij.

Serveer de kaas, salami, ‘spekstokken’, de gegrilde inktvis, de gevulde champignons en de kippenboutjes als uitgebreid aperitiefhapje.

Kippenboutjes,gevulde champignons en inktvis op de BBQ