Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst

Een absolute klassieker onder de afhaalgerechten en nu ook een winner bij Dagelijkse kost! Krokante stukjes gebakken kip in een zoetzure saus tjokvol groenten met rijst. 

Ingrediënten

  • 1 ajuin
  • een halve ajuin
  • scheutje olijfolie
  • flinke scheut olijfolie
  • 250 g rijst
  • 600 g kippendij
  • flinke snuif kipkruiden
  • 2 rode paprika
  • 2 wortelen
  • 1 eetlepel maïzena
  • 40 g tomatenpuree
  • 250 g shiitake
  • 6 eetlepel ketchup
  • 6 eetlepel sweet chilisaus
  • 1 dl appelazijn
  • een snuif five-spice
  • 1 koffielepel sriracha
  • 3 stengels lente-ui

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Pel een ui en snipper ze fijn. Laat wat olie heet worden in een steelpan en stoof de ui erin aan. Voeg er 2 delen water aan toe en kook de rijst gaar.

Snijd het vlees van de kippendijen in reepjes of in blokjes en kruid de kip met peper en kippenkruiden.

Snijd de groenten: paprika’s in grote stukken, ui in reepjes en de wortelen in schuine plakken.

Laat een flinke scheut olie heet worden in een diepe pan. Haal de blokjes kip door de maïzena en bak ze krokant in de hete olie. Schep de kip uit de pan wanneer ze klaar is en houd ze even apart.

Laat een nieuwe scheut olie heet worden in de pan en bak de shiitake's en de groenten krokant in de hete olie. Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat even meebakken.

Voeg er de ketchup, de sweet chilisaus, de appelazijn aan toe en kruid met een snuif five spice. Breng de saus aan de kook en voeg er een scheutje water aan toe. 

Voeg de kip er weer aan toe en meng alles goed onder elkaar. Voeg er eventueel een lepeltje sriracha aan toe.

Schep wat rijst op een bord, lepel er wat van de kip in zoetzure saus bij en werk af met wat fijngesnipperde lente ui.

Kippenblokjes in zoetzure saus en rijst