Kippenbillen met krieltjes en groene salade

Kip met aardappelen en sla was zondagse kost bij Jeroen thuis, maar je kunt er natuurlijk ook een zomerse versie op de barbecue mee maken.

Ingrediënten

  • 800 g krielaardappelen
  • 1 pakje aspergepunten
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 1 koffielepel knoflookpoeder
  • 1 koffielepel kippenkruiden
  • olijfolie
  • 4 kippenbout
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • grof zout
  • peper
  • 1 Romeinse sla
  • een handvol lavas
  • 50 g spinazie
  • 3 lente-uien
  • 2 eetlepel mosterd
  • dragonazijn
  • 2 dl arachideolie
  • zout

Benodigdheden

  • een barbecue met een deksel

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de barbecue.

Kook de krieltjes in een grote kookpot met lichtgezouten water. Je hoeft ze niet te schillen.

Doe er de aspergepunten bij. Haal ze na een paar minuten uit het water met een tang en koel ze meteen onder koud stromend water.

Meng het currypoeder, het lookpoeder en de kippenkruiden met een likje olijfolie. Wrijf er kippenbouten mee in en laat marineren.

Grill de kippenbouten op de barbecue onder een deksel. Draai ze regelmatig om.

Giet de krieltjes af en grill ze ook op de barbecue.

Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn en plet tot pulp. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Doe de knoflook met de rozemarijn, een snuif grof zout, peper en een flinke scheut olijfolie in een grote ovenschaal. Leg de gegrilde krieltjes erbij en schud met de ovenschaal zodat ze bedekt zijn met olie en kruiden. Laat de ovenschaal in de barbecue staan zodat ze goed warm blijven.

Maak de Romeinse sla schoon en scheur de blaadjes in stukken. Snipper de lavas fijn. Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Snipper de lente-uien fijn.

Meng de sla met de lavas, de lente-uien, de spinazie en de aspergepunten.

Meng de mosterd met een scheut dragonazijn (of natuurazijn) en de arachideolie tot vinaigrette.

Lepel wat vinaigrette over de salade en kruid met peper en zout. Schep goed door elkaar.

Serveer de gegrilde kippenbouten met de salade en de krieltjes.

Kippenbillen met krieltjes en groene salade