Kikkererwtenburger met curryhummus en wortelsalade

Voor de burgers gebruik je gedroogde kikkererwten die je een nacht laat weken. De hummus maak je met gare kikkererwten uit blik. Tussen een broodje met wat wortelsalade is dit een heerlijk vegetarisch gerecht.

Ingrediënten

  • 270 g gedroogde kikkererwten
  • 6 eetlepel kikkererwtenbloem
  • 200 g diepvrieserwten
  • 0 enkele takjes munt
  • 0 enkele takjes dragon
  • 0 een snuif komijn
  • 0 een snuif gerookt paprikapoeder
  • 0 cayennepeper
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 0.33 bussel platte peterselie
  • 0 arachideolie
  • 300 g kikkererwten
  • 2 eetlepel sesamolie
  • 3 eetlepel zure room
  • 0 een snuif kurkuma
  • 0 een snuif currypoeder
  • 0.5 teen knoflook
  • 0.25 citroen
  • 3 wortelen
  • 0.5 bussel platte peterselie
  • 3 lente-ui
  • 0 een scheutje sesamolie
  • 0 een scheutje olijfolie
  • 0 een scheutje appelazijn
  • 100 g rozijnen
  • 4 hamburgerbroodje
  • 4 eetlepel zure room
  • 2 eetlepel kruidenpasta 'tikka masala'
  • 1 koffielepel sambal
  • 0 rucola

Benodigdheden

  • een blender

Partners

Bereiding

Veggieburgers

Week de gedroogde kikkererwten een nacht in water.

Giet de kikkererwten af. Het gewicht voor 4 personen bedraagt ongeveer 450 g geweekte kikkererwten.

Doe de kikkererwten in de blender met de kikkererwtenbloem en mix.

Giet kokend water op de diepvrieserwtjes. Laat ze even garen.

Doe de peterselie-, dragon- en muntblaadjes in de blender bij de kikkererwten. Giet de erwtjes af en doe ze bij het mengsel. Kruid met komijn, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout.

Mix alles tot een stevige massa.

Verhit een flinke scheut arachideolie in een pan op het vuur.

Vorm burgers van het kikkererwtenmengsel. Bak de burgers in de olie

Hummus

Giet de kikkererwten af en laat ze uitlekken.

Doe ze in de blender met sesamolie (of een eetlepel tahinpasta) en zure room. Kruid met kurkuma, currypoeder, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Pel de knoflook en doe de teen in de blender. Pers er wat citroensap bij.

Mix tot humus. Als het mengsel te korrelig is, voeg je nog wat zure room toe.

Wortelsalade

Schil en rasp de wortelen. Snipper de peterselie en de lente-uien.

Meng de groenten met een scheut sesamolie, wat olijfolie en een beetje azijn. Kruid met peper en zout.

Doe er de rozijnen bij en laat even trekken.

Afwerken en serveren

Verwarm de ovengrill.

Snijd de broodjes op en sprenkel er wat olijfolie over. Rooster ze kort in de oven.

Meng de zure room met de tikka masala en de sambal.

Bestrijk de onderkant van een broodje met hummus. Schep er wat wortelsalade op.

Leg een burger op het broodje en werk af met wat rucola en een lepel saus.

Leg er de bovenkant van het broodje op en steek vast met een satéstokje. Werk de andere broodjes af op dezelfde manier.

Kikkererwtenburger met curryhummus en wortelsalade