Kervelsoep met salsiccia balletjes en spitskool

Het recept van deze soep komt van de vrouw des huizes. Een lekkere kervelsoep met sliertjes spitskool en salsiccia balletjes voor die extra dimensie. 

Ingrediënten

  • 4 salsiccia
  • olijfolie
  • 3 ajuin
  • 2 teentje look
  • 0.5 spitskool
  • 3 aardappel
  • 3 liter groentebouillon
  • 1 snuif venkelzaad
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • peper
  • zout
  • 200 g spinazie
  • 200 g kervel

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm olijfolie in een grote kookpot. Knijp balletjes uit de salsiccia worsten en bak ze in de hete olijfolie.

Pel en versnipper de ajuinen fijn. Pel en plet de teentjes look.

Haal de gebakken balletjes uit de kookpot. Doe er de uien en de look bij.

Snijd enkele stengels selder fijn en voeg toe aan de stovende groenten.

Snijd de halve spitskool in fijne sliertjes en stoof ze met de andere groenten.

Schil en snijd ook de aardappelen in stukken.

Giet de groentebouillon over de groenten in de kookpot en breng opnieuw een flinke pot water aan de kook.

Breng op smaak met een flinke snuif gemalen venkelzaad. Doe er ook een kruidentuiltje bij van rozemarijn, tijm en laurier. Kruid nog bij met peper en zout.

Was de spinazie en de kervel. Zet eventueel nog enkele pluksels kervel aan de kant voor de afwerking. Kook de spinazie en rest van de kervel in de andere kookpot gaar.

Doe de balletjes opnieuw bij de soep.

Schep de gare kervel en spinazie uit het water en doe in een blender. Giet er nog een beetje van het groentevocht bij en mix fijn.

Kruid de soep extra bij met peper en zout.

Giet de kervel-spinaziecoulis bij de rest van de soep en meng mooi onder elkaar tot één geheel.

Serveer de soep in een kommetje en werk af met enkele pluksels verse kervel.

Kervelsoep met salsiccia balletjes en spitskool