Kefta’s van lamsgehakt op de grill met tomatensalsa en yoghurtaioli

Kruidig gemarineerd lamsgehakt tussen een gegrild broodje met een frisse salsa: de perfecte zomersnack! 

Ingrediënten

  • 600 g lamsgehakt
  • 2 ei
  • 75 g paneermeel
  • een snuif komijn
  • komijn
  • een snuif za'atar
  • sumak
  • olijfolie
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 sjalot
  • enkele takjes munt
  • enkele takjes platte peterselie
  • enkele takjes basilicum
  • enkele takjes koriander
  • witte wijnazijn
  • 0.75 limoensap
  • 1 bussel rucola
  • 1 teentje look
  • 6 eetlepel Griekse yoghurt
  • peper
  • zout
  • Ras el hanout
  • 4 stukken platbrood

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie, een keukenmachine met menghulpstuk, een barbecue, een vergiet, een rasp

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Doe het gehakt met het paneermeel en de eieren in de pot van de keukenmachine en breng het op smaak met peper, zout, komijn, sumak en za’atar. Laat de machine goed draaien. 

Vorm worsten van het gehakt.

Wrijf een vel aluminiumfolie in met wat olijfolie en nog wat sumak en leg de worsten gehakt erop.

Leg de worsten in folie op de grill van de bbq en laat ze een kwartier rustig garen. Vergeet de worsten niet af en toe te draaien. 

Emondeer de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomatenpartjes in blokjes.

Schil de komkommer en snijd hem overlangs in twee. Verwijder de zaadlijsten en snij de komkommer vervolgens in blokjes.

Pel de sjalot, snipper ze fijn en meng ze onder de tomaten en de komkommer.

Breng de salsa op smaak met fijngesneden munt, basilicum, koriander en peterselie, wat olijfolie, een scheutje azijn en wat limoensap.

Spoel de rucola en laat hem even uitlekken. Snij hem nadien wat kleineren meng hem onder de salsa.

Pel de look en rasp hem bij de Griekse yoghurt. Rasp ook de limoenschil bij het geheel. Voeg het sap van een halve limoen toe en een scheut olijfolie.

Breng op smaak met peper, zout en komijn en ras el hanout. 

Rooster het platte brood even op de hete grill van de bbq.

Haal de gare worsten uit de aluminiumfolie en leg ze nog even kort op de grill.

Bedek het platte brood met een laag aïoli, gevolgd door een gegrilde lamsworst.

Werk het geheel af met salsa en extra aïoli. Laat het smaken! 

Kefta’s van lamsgehakt op de grill met tomatensalsa en yoghurtaioli