Karamelsaus

Zelf geslaagde karamel maken is helemaal niet zo moeilijk, als je de kneepjes van het vak kent.

Ingrediënten

  • 120 g suiker
  • water

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Karamelsaus

Giet de suiker in een pannetje en voeg er een scheutje water bij. Zet de pan op een hoog vuur. Hou alvast ook een glas met een scheutje koud water bij de hand. (Hou de kinderen uit de buurt want kokende suiker is ziedendheet.)

Nu is het de kunst om een perfecte karamel te bereiden.Blijf bij de les en wacht tot al het water uit het kokende suikermengsel verdwenen is. Zodra het water verdampt is, zal de gesmolten suiker kleuren. Wanneer je een goudbruine karamel krijgt, schenk je voorzichtig een beetje extra water in de pan, zodat het karameliseren stopt. (Let op voor spatten!)

Laat nog een beetje van het water verdampen tot je saus dik genoeg is.

Karamelsaus