Kalkoensaté en  broodje merguez met dipsausjes op basis van plattekaas

Krijg je veel volk over de vloer en wil je het niet te moeilijk maken? Dan zijn de kalkoensatés en broodjes merguez van Jeroen ideaal. De dipsauzen zijn op basis van plattekaas waaraan specerijen en kruiden worden toegevoegd.

Wil je graag een overheerlijke cocktail bij dit gerecht? Jeroen heeft een heerlijk recept voor Glühtail klaar.

Ingrediënten

  • 600 g kalkoenfilet
  • 1 ananas
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • 1 eetlepel tandooripoeder
  • zout
  • cayennepeper
  • 200 g plattekaas
  • 0.5 bussel bieslook
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel tandooripoeder
  • zout
  • 200 g plattekaas
  • 0.5 bussel koriander
  • 2 koffielepel komijnpoeder
  • 1 limoen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 140 g maïs
  • 300 g tortilla dip
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • cayennepeper
  • zout
  • 3 jalapeñopeper
  • 1 limoen

Benodigdheden

  • satéstokjes

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De kalkoensaté

Snijd de kalkoenfilet in blokjes en sprenkel er een flinke scheut olijfolie over.
Kruid met cayennepeper, zout en tandooripoeder en laat marineren in de koelkast.
Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Prik afwisselend 2 stukken ananas en 3 stukken kalkoen op satéprikkers.
Grill de satés op de barbecue.

Dipsaus voor de kalkoensaté

Meng de plattekaas met tandooripoeder en appelazijn.

Snipper de bieslook en doe hem bij de dipsaus. Breng op smaak met een snuif zout.

tip In plaats van bieslook, kan je ook gesnipperde dragon, peterselie of lavas gebruiken.

Saus voor het broodje merguez

Snipper de koriander en doe hem bij de plattekaas.
Breng op smaak met komijnpoeder en het sap van ½ limoen.

Mexicaanse salade

  • Schil de paprika’s en snijd ze in kleine blokjes (brunoise).
  • Meng ze met de maïs en breng op smaak met komijnpoeder, cayennepeper en zout.
  • Roer er de tortilladip door.

Afwerken en serveren

Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Snipper de jalapeños fijn.
Snijd de limoen in fijne plakjes.
Verwarm de broodjes in de oven.
Bak de kalkoensatés en de merguezworstjes op de barbecue of in een pan.
Vul de broodjes met Mexicaanse salade en een merguezworst. Strooi er gesnipperde jalapeños over en werk af met de saus.
Serveer de kalkoensatés met plakjes limoen en dipsaus.
Kalkoensaté en  broodje merguez met dipsausjes op basis van plattekaas