Kalfsmedaillon met asperges, kervelpuree en roomsausje met dragon

Om harten te veroveren, kan je dit mals stukje kalfsvlees op tafel zetten met enkele gegrilde asperges en een puree die kervel schreeuwt. Met deze maaltijd is het altijd feest.

Ingrediënten

  • bussel kervel
  • 4 stuk kalfsmedaillon
  • 800 g aardappel
  • 1 kg asperge
  • 1 sjalot
  • teentje knoflook
  • boter
  • zout
  • peper
  • water
  • 5 cl porto
  • enkele takjes dragon
  • een scheutje room
  • 1 dooier
  • een scheutje melk

Benodigdheden

  • een vergiet
  • een pureestamper
  • een grillpan

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot met gezouten water aan de kook.

Was de kervel.

Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng aan de kook. 

Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten af.

Zet een tweede pot water met een snuifje zout op het vuur. Doe er de asperges in en breng aan de kook. 

tip
Vergeten hoe je weet wanneer je asperges gaar zijn? Fris je geheugen op en neem hier een kijkje.

Snijd de kervel goed fijn.

Pel en kneus de knoflook. Pel ook de sjalot en snijd fijn. 

Zet een pan op het vuur en smelt een klontje boter. 

tip
Neem een roestvrijstalen pan zodat je het vlees goed kan laten korsten.

Kruid het vlees met een snuifje zout en een draai van de pepermolen en bak het aan. 

Laat het vlees even rusten uit de pan. Giet wat van de boter in een kommetje. 

Stoof ondertussen de fijngesneden sjalot en knoflook aan. Blus de pan af met een scheutje water en de porto. Laat alles goed inkoken. 

Hak de dragon fijn. 

Als de porto is ingekookt, voeg je de room toe. Leg ook het vlees terug in de pan. 

Voeg de eidooier, de boter en wat melk toe bij de gekookte aardappelen en stamp tot een puree. Kruid af met een snuifje zout. 

Gril de asperges kort in de grillpan.

Voeg de dragon toe bij de roomsaus, roer alles eens goed om en laat het vlees nog even verder garen.

Voeg de verse kervel toe bij de puree en roer alles goed om.

Serveren maar!

Kalfsmedaillon met asperges, kervelpuree en roomsausje met dragon