Kabeljauw met algenpuree en beurre blanc met miso

Dit gerecht brengt alle wonderlijke smaken uit de zee op een bord: zoute zeesla, zure miso en zachte boter. A match made in heaven. En dan hebben we het nog niet over de smeuïge puree gehad!

Ingrediënten

  • 100 g zeesla
  • 100 g zeekraal
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 2 dl vermout
  • 1 eetlepel miso
  • 600 g kabeljauw
  • 2 klontje boter
  • 30 g boter
  • 1 een scheut melk
  • 2 eigeel
  • peper

Benodigdheden

  • een pureestamper
  • een vergiet
  • een ovenvaste pan

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de aardappelen en kook ze gaar in niet gezouten water.

Spoel de zeesla en leg ze mee in het kokende water tot de aardappelen gaar zijn.

tip Proef gerust eens een stukje rauwe zeesla maar hou een glas fris water bij de hand want hier krijg je enorme dorst van!

Breng een pot met water tot tegen het kookpunt en leg de zeekraal erin. Zet het vuur daarna meteen zachter zodat de zeekraal niet platkookt maar wel warm en knapperig blijft.

Pel de sjalot en de look en snijd beiden fijn. Doe ze samen met de vermout en de miso in een steelpannetje en laat inkoken op het vuur.

Kruid de kabeljauwmoten met peper en zout. Smelt een klont boter in een pan en bak de vis op de velkant. Schuif de pan daarna in de oven om de vis verder te laten garen.

Giet de aardappelen en de zeesla af wanneer de aardappelen gaar zijn. Stamp alles fijn en voeg de melk, de eigelen en de boter toe. Breng op smaak met wat peper.

Snijd de boter in klontjes en voeg ze toe aan de misosaus terwijl je roert met een garde. Kruid met peper en laat de beurre blanc nog even indikken.

Haal de vis uit de oven wanneer hij gaar is.

Giet de zeekraal af en laat uitlekken.

Schep een toef puree op een bord, leg er een stuk vis en wat zeekraal bovenop. Werk af met de saus. Smakelijk!

Kabeljauw met algenpuree en beurre blanc met miso