Kabeljauw in de oven met peterseliepuree

De kabeljauw gaart samen met de groenten in de oven. Zo geeft de jus van de vis nog meer smaak aan het gerecht dat een tikkeltje zoetzuur smaakt door de azijn en de honing.

Ingrediënten

  • 800 g aardappel
  • 0 olijfolie
  • 3 ajuin
  • 3 tenen knoflook
  • 2 rode paprika
  • 0.5 chilipeper
  • 6 tomaat
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 0 enkele takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 takje rozemarijn
  • 70 g tomatenpuree
  • 5 eetlepel honing
  • 0 sherryazijn
  • 0 een scheutje witte wijn
  • 600 g kabeljauw
  • 1 bussel peterselie
  • 0 boter
  • 1 eierdooier
  • 0 een scheutje melk
  • 0 nootmuskaat

Benodigdheden

  • een ovenschaal
  • een pureestamper

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ovenschaal op het vuur.

Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze in de olie.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Stoof de pulp met de uien.

Schil de paprika’s en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken en stoof de paprika met de ui.

Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd het pepertje in fijne ringen. Stoof het aan met de rest van de groenten.

Verwijder het kroontje van de tomaten. Snijd ze in stukken en doe ze in de ovenschaal bij de rest van de groenten. Kruid met peper en zout. Leg er de tijm, rozemarijn en laurier bij.

Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken. Doe er de honing (of 50 g suiker) bij. Blus met een scheutje sherryazijn en wat witte wijn.

Verdeel de kabeljauw in porties. Kruid met peper en zout.

Leg de kabeljauw bij de groenten en doe er een vel aluminiumfolie over. Laat 15 minuten garen in de voorverwarmde oven.

Snipper de peterselie.

Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met een klontje boter, de eierdooier en een scheutje melk. Kruid met peper en nootmuskaat. Plet er de gesnipperde peterselie door.

Serveer de kabeljauw met de groenten en de peterseliepuree.

Kabeljauw in de oven met peterseliepuree