Kaastaart met banaan, dulce de leche en chocolade

Wat een toptaart is dit! Een krokante koekjesbodem, een vulling van plattekaas en de karamelachtige smaak van dulce de leche, plakjes banaan en geschaafde chocolade. Dulce de leche, letterlijk vertaald 'het zoete van melk', is heel makkelijk te maken al moet je hier wel wat tijd voor rekenen, maar dat is het wel waard. Dit nagerecht zal nog lang blijven nazinderen bij iedereen die proeft! 

Ingrediënten

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 4 blaadjes gelatine
  • 200 g spritskoek
  • 125 g boter
  • snuifje grof zout
  • 500 g plattekaas
  • 2 dl room
  • 3 banaan
  • 100 g donkere chocolade

Benodigdheden

  • Springvorm en bakpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot water aan de kook en kook de gecondenseerde melk gedurende drie uur in het blik. Laat daarna afkoelen.

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Verbrokkel de zandkoekjes in de kom van de keukenmachine.

Laat de boter smelten en meng ze onder de koekjes met een snuifje zout.

Vet een springvorm in en bedek de randen en de bodem met bakpapier. Stort het koekjesdeeg in de springvorm, duw goed aan en laat opstijven in de koelkast.

Roer de plattekaas los in een kom. Warm een scheutje room op in een pannetje, juist genoeg om de gelatine in op te lossen. Klop de rest van de room half op.

Giet de room met de gelatine bij de plattekaas, gevolgd door de gecondenseerde melk en tot slot de halfopgeklopte room. Meng alles goed onder elkaar.

Stort het beslag in de springvorm en laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Pel de bananen en snijd ze in schijfjes. Verdeel de plakjes banaan over de bovenkant van de taart. Schraap met een mes krullen van de chocolade en werk de taart ermee af.

Kaastaart met banaan, dulce de leche en chocolade