Kaasfondue met garnituren

Moet er nog kaas zijn? Een heerlijke kaasfondue met extra veel garnituren om je buikje mee rond te eten. Jeroen gebruikt twee typische kazen: Emmentaler en Gruyère. Ga gezellig samen rond de pot met warme kaassaus zitten en smullen maar.

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 broccoli
  • 1 bakje champignons
  • peper
  • zout
  • 1 teen look
  • nootmuskaat
  • 1 rode paprika
  • gedroogde hesp
  • 5 dl witte wijn
  • cayennepeper
  • nootmuskaat
  • 1 teen look
  • 200 g Emmentaler
  • 200 g Gruyère kaas
  • maïzena
  • 0.25 citroen

Benodigdheden

Partners

Bereiding

De garnituren

Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.

Snijd de roosjes van de broccoli en gaar ze enkele minuten in water.

Kuis de champignons en halveer de grote exemplaren. Smelt een klont boter in een pan en voeg een beetje kookvocht van de broccoliroosjes toe. Doe de champignons in de pan, voeg peper en zout toe en rasp er een teentje look en wat nootmuskaat over. Laat ze kort bakken.

Giet de broccoliroosjes en aardappelen af, spoel ze onder koud water zodat de garing stopt en laat verder afkoelen.

Laat ook de kort gegaarde champignons afkoelen in een kom.

Halveer de paprika, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snijd in dunne reepjes.

Snijd het brood in blokjes.

Schik alle garnituur op een plank of gebruik kommetjes.

De kaasfondue

Verwarm de wijn tot net tegen het kookpunt. Opgelet, de wijn mag niet beginnen pruttelen, dan is hij te heet.

Rasp een teentje look bij de wijn en voeg een snuif cayennepeper en nootmuskaat toe.

Rasp de kaas en meng wat maïzena onder de kaas. Dit zal zorgen voor de binding van de kaasfondue. Reken 1 grote eetlepel maïzena per kilo kaas.

Neem een houten spatel en voeg al roerend de geraspte kaas toe aan de warme wijn. Blijf roeren tot de kaas en de wijn een geheel vormen.

Breng op smaak met wat extra nootmuskaat en cayennepeper. Voeg ook een beetje citroensap toe.

Zet de kaasfondue op tafel en hou hem warm op een vuurtje. Prik de lekkere garnituren op een prikvork en smullen maar. Smakelijk!

Kaasfondue met garnituren