Japanse sandwich met aubergine, coleslaw en wasabidressing

Een heerlijke snack die je meteen doet wegdromen naar Japan en lekker  vegetarisch, dat vind je terug in deze Japanse sandwich! Twee krokante broodjes met daartussen aubergine, miso, oosterse coleslaw, wortel, daikon en komkommer. Om het geheel wat extra pit te geven, voorzien we hier nog een pittige wasabidressing bij. Een gezonde en overheerlijke snack met een oosters tintje. 

Ingrediënten

  • 3 eetlepel miso
  • een scheut sake
  • een scheutje mirin
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 komkommer
  • een halve daikon
  • 2 wortelen
  • 2 eierdooier
  • 1 koffielepel wasabi
  • gember
  • een scheut sushi-azijn
  • een scheutje sesamolie
  • een scheutje water
  • arachideolie
  • 1 limoen
  • 2 aubergine
  • brood
  • een beetje sesamzaadjes

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Doe miso en sake in een steelpan. Daarbij komen nog de mirin en de bruine suiker. Zet de steelpan op het vuur, verwarm het mengsel en roer los tot het één geheel wordt.

Snijd de wortelen, komkommer en de daikon in julienne. De makkelijkste manier is om hiervoor een mandoline te gebruiken.

tip Leg de groenten in een kom ijswater, zo blijven ze lekker krokant.

Doe volgende ingrediënten in een maatbeker: de eierdooiers, de wasabi, sushi-azijn, opgelegde gember (en het sap ervan), sesamolie en tot slot het water.

Mix de inhoud van de maatbeker tot een dressing en leng terwijl aan met arachideolie. Werk tot slot af met een beetje limoensap.

Snijd de aubergine in dikke schijven en bak ze vervolgens in een pan met arachideolie.

Neem ondertussen de sneden brood en rooster ze in de oven.

Draai de gebakken schijven aubergine een eerste maal om en smeer er het misomengsel over.

Haal de pan van het vuur en werk de aubergines af met wat sesamzaadjes. Giet de groentjes af.

Breng alle ingrediënten samen tot 1 toast: smeer de dressing op één toast, leg hier de gesneden groentjes en de gelakte aubergine op, sluit het geheel met de tweede toast.  

Japanse sandwich met aubergine, coleslaw en wasabidressing