Indiaas roerei met toast

Dit roerei was het favoriete ontbijt van de frontman van ‘Queen’, Freddie Mercury. Daar zullen zijn Indiase roots vast wel iets mee te maken hebben. Wat Freddie zo lekker vond, zal je zelf ook wel weten te appreciëren. Het is wellicht een leuke tip voor wie eens een bijzonder ontbijtgerecht lust, of zet het op de tafel tijdens een zondagse brunch.

Ingrediënten

  • 8 ei
  • 3 tomaat
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipeper
  • 30 g gember
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 0 koriander
  • 1 boter
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 1 brood

Benodigdheden

  • een rasp

Partners

Bereiding

Indiaas roerei met toast

Snipper de ui fijn.

Schil het stukje verse gember en rasp het tot pulp.

Pel de look en plet de teen tot pulp.

Snij de chilipeper overlangs in twee. Wie van extra pit houdt, laat de zaadjes erin. Wie het wat milder wenst, verwijdert ze beter. Hak het pepertje vervolgens in piepkleine stukjes.

Emondeer de tomaten, zodat je ze makkelijk kan verwerken.

kookvraag
Emonderen

Zet een ruime pan op een matig vuur; Smelt er een klont boter in. Doe de stukjes chilipeper en de snippers ui in de pot; Voeg ook de lookpulp toe. Laat alle ingrediënten zachtjes fruiten gedurende zo’n 5 minuten.

Voeg de geraspte gember toe en laat alles nog een paar minuutjes stoven.

Voeg het komijnpoeder en een flinke snuif kurkuma toe. Geef het fornuis iets meer ‘power’ en laat de kruiden even meebakken. Roer regelmatig in de pan.

Snij de gepelde tomaten in kwartjes en verwijder de vochtige zaadlijsten. Snij het vruchtvlees vervolgens in kleine blokjes.

Voeg de blokjes tomaat toe en laat ze heel kort meebakken. Zet nadien het vuur zachter.

Neem een mengkom en breek er de eieren in. Klop ze even los met een garde.

Snij intussen dikke toasten van het brood. Reken gerust 2 centimeter per sneetje. Je kunt de korstjes al dan niet wegsnijden.

Zet de grill van de oven op en leg de dikke sneetjes brood op de ovenschaal. Grill ze krokant langs beide zijden.

Terwijl de broodjes een goudgele kleur opdoen in de oven, schenk je de losgeklopte eieren in de pan met ui en kruiden.

Zorg ervoor dat de pan op een zacht vuur staat.

Blijf met een vork of een houten lepel over de bodem wrijven zodat de eieren geleidelijk en langzaam stollen. Haal de pan van het vuur zodra je een zacht en sappig roerei verkrijgt. Het moet ‘baveuse’ zijn, om het in kokstermen te zeggen.

Snij de verse korianderblaadjes in stukjes en meng ze onder het roerei.

Smeer elke warme toast in met een dun laagje boter.

Serveer de toast met een flinke portie kruidig roerei erop.

Indiaas roerei met toast