IJshoorn met mascarpone, ananassalade en sorbet van ananas

Niets lekkerder dan een ijshoorntje op een zomerse dag! Toch is het de ananas die in dit dessert de hoofdrol speelt. Jeroen vult het hoorntje met een romige mascarponemousse en een slaatje van ananas. Til je dessert naar een hoger niveau en werk het af met een bolletje ananassorbet.

Ingrediënten

  • 3 blaadjes gelatine
  • 125 g kristalsuiker
  • 4 dl water
  • 0.5 ananas
  • 150 g witte chocolade
  • een scheutje arachideolie
  • 4 ijshoorntje
  • 350 g mascarpone
  • 10 cl Batida de Coco
  • 1 vanillestok
  • 5 dl slagroom
  • 1 koffielepel bloemsuiker
  • 0.5 ananas
  • enkele takjes munt

Benodigdheden

  • een elektrische staafmixer
  • een roomijsmachine

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Sorbet

Week de gelatine in koud water.

Verwarm het water in een kookpot op het vuur. Doe er de kristalsuiker bij.

Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).

Breng aan de kook en laat de ananas een beetje garen. Knijp de gelatine uit en roer hem door het mengsel.

tip Zonder de gelatine wordt de sorbet heel hard na een nacht in de diepvriezer. Door er gelatine aan toe te voegen, blijft hij zachter en kun je hem beter scheppen.

Mix het mengsel met de staafmixer. Duw het door een zeef.

Laat het mengsel volledig afkoelen.

Draai tot sorbet in de ijsmachine.

IJshoorntje met mascarpone

Breek de witte chocolade in stukken en doe er een klein scheutje arachideolie bij. Smelt de chocolade boven een kookpot met heet water (au bain marie).

Giet wat gesmolten chocolade in de hoorntjes. Draai rond zodat de volledige binnenkant bedekt is. Laat afkoelen en opstijven. Zet ze in een glas zodat ze rechtop blijven staan.

Meng de mascarpone met batida de coco. Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit. Roer ze ook door de mascarpone.

Klop de slagroom op tot yoghurtdikte. Roer de room en de bloemsuiker door de mascarpone.

Verdeel het mengsel over de ijshoorntje. Zet ze in de koelkast en laat opstijven.

Ananassalade

Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe het bij het suikerwater.

Rits de blaadjes munt van de takjes en snipper ze fijn. Meng ze met de ananasbrunoise.

Afwerken en serveren

Neem de hoorntjes met mascarpone. Schep er wat ananassalade op.

Leg een bolletje ananassorbet op elk hoorntje.

IJshoorn met mascarpone, ananassalade en sorbet van ananas