Hummus van zoete aardappel, konijn en coleslaw

Hippe restaurants maar ook broodjeszaken zetten steeds vaker bereidingen met kikkererwten en zoete aardappel op hun menu. Jeroen combineert beide ingrediënten in een zachte hummus van zoete aardappel. Ook de rest van het bord blijft in de Oosterse sfeer: een coleslaw met currydressing en krokant gebakken stukjes konijn.

Tip: steek de stukjes gebakken konijn op een spiesje om er een origineel aperitiefhapje van te maken.

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • zout
  • 1 zoete aardappel
  • 1 teen look
  • een takje tijm
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepel Griekse yoghurt
  • een snuif currypoeder
  • een snuif kurkumapoeder
  • een scheut appelazijn
  • 200 g wortelen
  • 200 g witte kool
  • enkele lente-uitje
  • 1 Jonagold appel
  • 1 koffielepel tahinpasta
  • 1 koffielepel sambal
  • 1 limoen
  • een scheut olijfolie
  • een snuif paprikapoeder
  • een snuif komijnpoeder
  • peper
  • een handvol gedroogde abrikoos
  • enkele takjes koriander
  • 400 g konijnenfilet
  • 1 ei
  • 100 g panko
  • een snuif paprikapoeder
  • een snuif currypoeder
  • een snuif kurkumapoeder
  • 100 g krokante uitjes

Benodigdheden

  • een blender
  • spiesjes (optioneel)
  • een groot bord of serveerschaal

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De hummus en de coleslaw met currydressing

Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en warm ze op in kokend water. Voeg een snuif zout toe.

Schil de zoete aardappel en snijd ze in blokjes. Gaar ze mee in het kokende water van de kikkererwten.

Pel een teentje look en pluk een takje tijm. Leg ze mee in het kokende water.

Neem een grote mengkom en doe er de mayonaise, yoghurt, kurkuma, curry en appelazijn in. Meng tot je een mooie, gele currydressing hebt.

Leg de geraspte wortelen en geraspte witte kool bovenop de dressing.

Snipper de lente-ui fijn en doe ze bij de coleslaw.

Was de appel en snijd hem in fijne reepjes (julienne). Doe ze ook bij de salade en meng alles goed onder elkaar.

Giet de kikkererwten en zoete aardappelblokjes af en vis het takje tijm eruit. Spoel alles onder koud water en laat afkoelen.

Schep de kikkererwten en zoete aardappel in de blender samen met de yoghurt, tahin en sambal (optioneel). Voeg ook het limoensap en de olijfolie toe. Breng op smaak met komijn, paprikapoeder en zout. Mix alles fijn tot een gladde hummus en kruid eventueel nog wat bij.

Snijd de gedroogde abrikozen in fijne stukjes. Snipper de koriander fijn. Meng ze samen met een lekje appelazijn, de rest van het limoensap en wat peper onder de coleslaw.

Het gebakken konijn

Ontvlies de konijnenfilets en snijd ze in kleine porties. Jeroen verdeelt elke filet in drie. 

Klop een ei los in een lage schaal. Vul een andere schaal met panko en meng er wat currypoeder, kurkuma en paprikapoeder onder. Haal de stukken konijn eerst door het ei en paneer ze daarna in de gekruide panko.

Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Bak de gepaneerde konijnenstukjes in de hete vetstof tot ze krokant en goudbruin zijn.

De afwerking

Schep de hummus in het midden van een groot bord en strijk het open met een lepel. Verdeel er de coleslaw over en schik de stukjes krokant gebakken konijn rondomrond. Werk af met wat krokante uitjes en fijngesnipperde koriander. Hier zullen je gasten van smullen!

Hummus van zoete aardappel, konijn en coleslaw