Hondshaai meunière met andijvie

Deze bakwijze is toch wel een ode aan de hardwerkende molenaars. Een stevig stukje vis gebakken in bloem. Voeg er andijvie en een gekookt aardappeltje aan toe en de molenaars kunnen weer op krachten komen. Ben je geen molenaar? Ook jij zal smullen van dit gerecht.

De ingrediënten van dit recept zijn specifiek berekend voor een groep van 4 personen.

Ingrediënten

  • 800 g aardappel
  • zout
  • 1 krop andijvie
  • boter
  • 1 ajuin
  • 2 tenen knoflook
  • bloem
  • 700 g hondshaai
  • 0.5 bussel peterselie
  • 0.5 citroen
  • peper

Benodigdheden

  • Een vergiet

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De aardappelen en de andijvie

Schil de aardappelen en snijd in twee. Breng ze aan de kook in een pot met gezouten water. 

Was de andijvie, haal hem uit elkaar en laat goed uitlekken.

Zet een grote pot op het vuur en smelt een klontje boter. 

Pel de ui en snijd fijn. Pel en kneus de knoflook. Snipper fijn. Laat beiden aanstoven. 

Snijd de andijvie in stukken en laat aanstoven. 

De vis

Doe wat bloem in een mengschaal. 

Zet een pan op het vuur en smelt een klontje boter. 

Snijd de vis in stukken en bedek ze met bloem. Bak de vis langs beide kanten. 

Haal de vis uit de pan en giet de jus in een schaaltje.

Laat een goede klont boter smelten en voeg er de vis opnieuw aan toe. 

Spoel de peterselie en snijd fijn. 

De afwerking

Kruid de vis af met een snuif zout, wat peper van de molen, de fijngesneden peterselie en citroensap. 

Tijd om te serveren.

Hondshaai meunière met andijvie