Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Benodigdheden

een grote stevige zeef een hakmolen een blender of staafmixer

Bereiding

Homemade ketchup

Schep de suiker in een ruime pot of pan en schenk er een scheut water bij. Breng de suiker aan de kook op een matig tot stevig vuur. Roer niet in de kokende suiker.

Pel de uien en de knoflook. Snij de tomaten en de gepelde uien in grote stukken. Doe de 3 ingrediënten in de beker van je hakmolen of blender. 

Doe de geconcentreerde tomatenpuree en de tomatenpulp erbij en mix alle ingrediënten tot pulp.

Schep het gehakte mengsel bij de kokende karamel, zodra de bleke suikerstroop begint te verkleuren. Roer nu pas in de saus.

Voeg de kruidnagel, het steranijs en de korianderzaadjes toe en schenk de azijn erbij.

Roer en laat de tomatenketchup minstens 20 minuten inkoken op een matig vuur.

Zeef de ingekookte ketchup. Doe dat in meerdere beurten. Roer en druk met de bolle kant van een pollepel in de zeef, tot er alleen droge pulp in achterblijft. De pulp gooi je weg.

Geef de ketchup nu de juiste dikte. Breng de rode saus opnieuw aan de kook in een hoge pan. Proef en voeg naar smaak wat zout toe. Doe een scheutje koud water in een beker en schep het maiszetmeel (maizena) erbij. Roer tot het bindmiddel opgelost is.

Schenk het zetmeelpapje bij de warme ketchup en roer met de garde tot de tomatensaus gebonden is. Schenk de ketchup in flesjes of bokalen en laat de saus afkoelen.

4 personen

45 minuten

Benodigdheden:

een grote stevige zeef een hakmolen een blender of staafmixer

Ingrediënten

Homemade ketchup

Deze populaire koude saus wordt bereid op basis van tomaat en gekarameliseerde suiker met specerijen. Zin in zo’n flesje homemade ketchup?

Bereiding

Homemade ketchup

Schep de suiker in een ruime pot of pan en schenk er een scheut water bij. Breng de suiker aan de kook op een matig tot stevig vuur. Roer niet in de kokende suiker.

Pel de uien en de knoflook. Snij de tomaten en de gepelde uien in grote stukken. Doe de 3 ingrediënten in de beker van je hakmolen of blender. 

Doe de geconcentreerde tomatenpuree en de tomatenpulp erbij en mix alle ingrediënten tot pulp.

Schep het gehakte mengsel bij de kokende karamel, zodra de bleke suikerstroop begint te verkleuren. Roer nu pas in de saus.

Voeg de kruidnagel, het steranijs en de korianderzaadjes toe en schenk de azijn erbij.

Roer en laat de tomatenketchup minstens 20 minuten inkoken op een matig vuur.

Zeef de ingekookte ketchup. Doe dat in meerdere beurten. Roer en druk met de bolle kant van een pollepel in de zeef, tot er alleen droge pulp in achterblijft. De pulp gooi je weg.

Geef de ketchup nu de juiste dikte. Breng de rode saus opnieuw aan de kook in een hoge pan. Proef en voeg naar smaak wat zout toe. Doe een scheutje koud water in een beker en schep het maiszetmeel (maizena) erbij. Roer tot het bindmiddel opgelost is.

Schenk het zetmeelpapje bij de warme ketchup en roer met de garde tot de tomatensaus gebonden is. Schenk de ketchup in flesjes of bokalen en laat de saus afkoelen.

Dagelijkse Kost een.be