Holsteinerschnitzel met pommes pailles

Breng het skigevoel binnen in je eigen huiskamer dankzij deze Oostenrijkse lekkernij. De holsteiner schnitzel is een schnitzel dat wordt geserveerd met spiegelei, kappertjes en ansjovis op een toast.

Ingrediënten

  • 6 frietaardappelen
  • 2 eetlepel bloem
  • 6 ei
  • 2 scheutje arachideolie
  • 100 g paneermeel
  • 2 brood
  • een scheutje olijfolie
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 kalfslapje
  • peper
  • zout
  • 3 stronk grondwitloof
  • 150 g veldsla
  • 1 scheutje azijn
  • 2 klontje boter
  • mosterd
  • enkele ansjovis
  • enkele kappertjes

Benodigdheden

  • Een mandoline
  • 3 ovenschalen
  • keukenpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes met behulp van de mandoline. Snijd de schijfjes vervolgens in fijne frietjes en leg ze in een mengkom met water. Verwarm de friteuse voor tot 170°C.  

Doe de bloem, de geklutste eieren (of eiwitten) met een scheutje arachideolie en het paneermeel in 3 verschillende ovenschalen.

Snijd een snede van het brood voor de toast en giet er wat lookolie of olijfolie over. Rooster het brood in de oven onder de grill tot het goudbruin gebakken is. 

Klop het vlees platter en kruid met peper en zout aan beide kanten. 

Haal het vlees eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door het paneermeel.

Snijd de witloof grof en doe met de velsla in mengkom. Breng de salade op smaak met olijfolie en azijn. 

Laat een scheutje arachideolie en een klontje boter heet worden in een pan. 

Bak de schnitzels goudbruin in de pan aan beide kanten en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier. 

Droog de frietjes en bak ze goudbruin in de voorverwarmde friteuse. Laat ze vervolgens even uitlekken op een vel keukenpapier. 

Laat een klontje boter smelten in een pan. Bak spiegeleitjes in de pan. 

Leg de geroosterde toast op een bord. Smeer er een beetje mosterd op en leg er een schnitzel op.

Doe enkele ansjovisfilets op de schnitzel, gevolgd door het spiegelei, enkele kappertjes en tenslotte de frietjes. 

Serveer de toast met de salade. 

Holsteinerschnitzel met pommes pailles