Hoevekip met kikkererwten, bloemkool en tandoorijus

Op het vel gebakken kip met geroosterde bloemkool en kikkererwten, gestoofde spinazie en een lichte saus op basis van tandoori. Dat zijn de ingrediënten voor dit culinaire pareltje uit het oosten.

Ingrediënten

  • 1 minibloemkool
  • 1 blikje kikkererwten
  • snuifje currypoeder
  • een snuifje za'atar
  • een snuifje komijn
  • snuifje peper
  • 1 ajuin
  • 30 g gember
  • 1 teentjes look
  • 1 teentje look
  • een halve rode chilipeper
  • een snuifje garam masala
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 4 eetlepel tandooripasta
  • 3 dl passata
  • 2 dl water
  • 4 kipfilet
  • snuif kippenkruiden
  • 100 g pindanoten
  • 400 g spinazie
  • snuifje nootmuskaat
  • 2 dl yoghurt

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de oven voorverwarmen tot 180°C, Snijd de bloemkool in roosjes en doe ze samen met de kikkererwten in een ovenschaal. Sprenkel wat olie over de bloemkool en kruid met wat zout, een snuif currypoeder, een snuif za’atar,  een snuifje komijn en wat peper. Meng alles goed onder elkaar en schuif de ovenschaal 25 minuten in de oven.

Pel de ui en snijd ze fijn. Laat een scheut olie heet worden in een pan en stoof de ui aan. Schil de gember, snijd hem fijn en voeg hem toe. Pel de look, snijd hem grof en voeg hem toe. snijd de chilipeper fijn en voeg toe.

Voeg er een snuif komijn, wat garam massala, de pindakaas en de tandooripasta toe en stoof alles goed aan. Voeg de passata en het water toe en breng de saus aan de kook.

Zet een pan op het vuur met een klontje boter, kruid de kip met kippenkruiden en bak de kip op het vel in de boter. Leg een velletje bakpapier op de kip en zet er een deksel of wat gewicht op, zodat het vel van de kip rustig krokant kan bakken.

Laat wat olie heet worden in een andere pan en rooster de pindanootjes in de olie. Kuis en was de spinazie en laat hem even uitlekken. Pel een teentje look en snipper het fijn. Schep de nootjes uit de pan en stoof de spinazie en de look aan in dezelfde pan. Kruid de spinazie met peper zout en een snuifje nootmuskaat.

Schep de saus in de pot van de blender, voeg de yoghurt eraan toe en mix de saus glad. Haal de bloemkool uit de oven en snijd de kip in stukken.

Schep wat spinazie op een bord, lepel er wat gebakken bloemkool en kikkererwten bij en leg er enkele stukjes kip tussen. Werk af met wat saus en wat geroosterde pinda.

Hoevekip met kikkererwten, bloemkool en tandoorijus