Het simpelste dessert ooit

Tijdens de feestdagen is er niet altijd genoeg tijd om complexe desserten te bereiden, of misschien komt er onverwacht bezoek en wilt u hen toch een smakelijk en huisgemaakt nagerecht voorzetten. In 1-2-3 bereid je dit zoet, smeuïg, fruitig-fris én krokant glaasje plezier. ’t Is de eenvoud zelve…

Ingrediënten

  • 300 g rood fruit
  • 250 g mascarpone
  • 250 g plattekaas
  • 2 eetlepel bloemsuiker
  • 1 limoen
  • 1 vanillestokje
  • 100 g volkorenkoek

Benodigdheden

  • een fijne rasp
  • een vijzel
  • glazen om te serveren

Partners

Bereiding

Het simpelste dessert ooit

Doe het diepgevroren rood fruit in een pot op een zacht vuur. Verander de vruchten in ongeveer 15 minuten in een pruttelende compote. (Roer af en toe.)

Schep de mascarpone en de plattekaas in een schaal en meng beide. De mascarpone zal voor stevigheid zorgen.

Roer er de bloemsuiker doorheen en rasp er de zeste van een citroen of limoen bij.

Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Doe ze in het mengsel met verse kaas en roer met de garde.

Doe de volkoren koekjes in de vijzel (of een pot) en stamp ze tot onregelmatige, maar fijne kruimels.

tip
Wie van kaneel houdt kan een snuifje kaneelpoeder toevoegen aan de kruimels.

Proef de warme fruitcompote en beslis of je een beetje bloemsuiker wil toevoegen. (De fruitmix hoort wel nog voldoende fris-zuur te smaken.)

Zet de glazen klaar om te serveren.  Lepel het mengsel van mascarpone en plattekaas in een spuitzak en knip de top eraf.

Lepel voorzichtig porties warm rood fruit in de glazen.

Spuit een flinke toef mascarponemengsel bovenop de bodem fruitcompote en werk het dessert af met een laag verkruimelde koekjes.

Serveer meteen, want met het warme fruit smaakt het nagerecht eens zo lekker. Maak je het ter voorbereiding van een diner, bewaar het dessert dan in de koelkast.

Het simpelste dessert ooit