Heek met havermoutkorst, salade van rode biet en gebakken krieltjes

Om de week af te sluiten en Schotland nog een laatste eer te bewijzen, bakt Jeroen een lekker stukje heek of 'mooie meid' met een knapperige korst van mosterd en havermout. Een salade met rode biet en gebakken krieltjes zorgen voor een mooi evenwicht.

Ingrediënten

  • 0.5 ijsbergsla
  • 400 g rode biet
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepel graanmosterd
  • 2 eetlepel honing
  • 2 eetlepel xeresazijn
  • een scheutje water
  • een scheutje arachideolie
  • een flinke scheut arachideolie
  • een scheut arachideolie
  • peper
  • keukenzout
  • 800 g krielaardappelen
  • 8 eetlepel havermout
  • 600 g heek met vel
  • een klontje boter

Benodigdheden

  • keukenpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Snijd de ijsbergsla in slierten en doe ze in een kom. Snijd de bietjes in stukken en
schik ze tussen de sla. Snipper de lente-ui fijn en voeg hem toe aan de salade.

Doe de twee soorten mosterd met de honing, de azijn en het water in een
kommetje. Voeg deolie toe terwijl je alles mengt met een garde. Breng de
vinaigrette op smaak met peper en zout.

Lepel de dressing over de sla, kruid met peper en zout en meng de salade. Hou
even apart.

Spoel de krieltjes onder koud water en kook ze gaar in gezouten water. Giet de
aardappelen af als ze gaar zijn en laat een beetje afkoelen.

Doe de fijne havermout in een kommetje en voeg er de mosterd aan toe. Meng met
je handen.

Snijd de vis in gelijke porties en kruid ze met peper en zout.

Dop de stukken vis met het vel naar boven in de mosterd-havermoutmengeling.

tip Op de velkant van de vis hoeft geen mosterdkorst te komen.

Zet een pan op het vuur en laat er de olie in heet worden. Leg de vis met de
mosterdkorst naar beneden in de pan en laat rustig bakken.

Zet een tweede pan op het vuur met een klontje boter en olie. Bak de aardappelen
goudbruin. Laat ze daarna kort uitlekken op wat keukenpapier en kruid met extra
peper en zout.

tip Draai de vis om wanneer de mosterdkorst begint te kleuren en bak de vis verder op de andere kant.

Schep wat salade op een groot bord en leg er een stuk gebakken vis bij. Serveer
met de gebakken aardappelen.

Heek met havermoutkorst, salade van rode biet en gebakken krieltjes