Havermoutmuffins met kokos en braambessen, piña colada smoothie en een toast met hummus en kippenwit

Een stevige en gezonde brunch met gebak, een drankje en een rijkelijk belegde toast.

De ingrediënten van dit recept zijn specifiek berekend voor een groep van 6 personen.

Ingrediënten

  • 80 g havermout
  • 240 ml melk
  • 100 g boter
  • 1 ei
  • 75 g honing
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 150 g bloem
  • 0 zout
  • 180 g rood fruit
  • 50 g notenmix
  • 400 g ananas
  • 1 mango
  • 150 ml kokoswater
  • 250 ml kokosmelk
  • 0.5 limoen
  • 0 ijsblokjes
  • 0 enkele takjes munt
  • 1 blik kikkererwten
  • 0 zout
  • 0 komijnpoeder
  • 0 gerookt spek
  • 0.5 limoen
  • 1 teentje look
  • 2 wortel
  • 1 eetlepel gember
  • 0 olijfolie
  • 0 sesamolie
  • 2 eetlepel rijstazijn
  • 1 citroen
  • 1 avocado
  • 6 sneden zuurdesembrood
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 bussel waterkers
  • 12 plakjes kippenwit

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie, een keukenmachine met menghulpstuk, satéprikkers, een barbecue, een vergiet, een rasp, een blender, een zeef, een mandoline

Partners

Bereiding

De muffins

Laat de oven voorverwarmen tot 180°C. 

Laat de havermout 10 minuten wellen in de melk.

Smelt de boter in een steelpannetje en laat ze even afkoelen.

Kluts het ei en meng het onder de havermout, gevolgd door de gesmolten boter en de honing.

Weeg de bloem en het bakpoeder af. Meng alles met een snuifje zout onder elkaar. 

Spatel de droge ingrediënten kort onder de havermout.

Meng het rood fruit en de notenmix vervolgens onder het beslag en schep het beslag in de muffinvormpjes.

Zet de muffins op een ovenplaat en schuif ze in de voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 minuten. Laat de muffins afkoelen.

De piña colada smoothie

Snijd de schil van de ananas en snijd het fruit in blokjes.

Doe de blokjes mango en ananas in de kan van de blender.

Voeg hier het kokoswater, de kokosmelk en het limoensap aan toe.

Mix het geheel.

Voeg hier de ijsblokjes aan toe en mix nog eens kort.

Giet de smoothie in glazen en werk af met enkele blaadjes munt.

De toast met hummus en wortelsla

Giet de kikkererwten door een zeefje en laat ze even uitlekken. 

Doe ze in de blender met een snuifje zout, komijnpoeder, paprikapoeder en het sap van een halve limoen.

Pel een teentje look en voeg het toe aan de blender. 

Mix het geheel fijn.

Snijd de wortelen in hele dunne reepjes met de mandoline.

Snijd de gember fijn en meng hem onder de wortelen.

Breng de wortelsalade op smaak met wat olijfolie, sesamolie, rijstazijn en het sap van een citroen. 

Pel de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in dunne plakken. 

Besprenkel het zuurdesembrood met wat olijfolie en rooster het kort.

Spoel de tuinkers en de waterkers in koud water en laat ze even uitlekken. 

Smeer een laagje humus op het geroosterde brood en leg er enkele plakjes avocado op.

Schep er wat wortelsalade op en werk het geheel af met wat tuinkers, waterkers en wat kippenwit.

Havermoutmuffins met kokos en braambessen, piña colada smoothie en een toast met hummus en kippenwit