Havermoutkoekjes met kokos, plattekaas en fruit

Mag je geen eieren eten maar heb je zin in pannenkoeken of wil je gewoon eens wat anders dan een klassieke boterham als ontbijt? Dan zijn deze ontbijtkoeken van havermout het proberen waard. Met een toef plattekaas en vers fruit erbij creëer je in geen tijd een stevig ontbijt. Supereenvoudig en o zo lekker!

Ingrediënten

  • 4 dl melk
  • 150 g havermout
  • 100 g kokospoeder
  • 60 g kristalsuiker
  • 100 g notenmengeling
  • 1 eetlepel kokosvet
  • 200 g plattekaas
  • 100 g framboos
  • 100 g braambes
  • 1 theelepel honing

Benodigdheden

  • keukenpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Zet een pan op het vuur en verwarm de melk maar breng ze niet aan de kook.

Weeg de havermout, het kokospoeder en de suiker zorgvuldig af en roer ze onder de warme melk op het vuur.

Snijd de noten fijn en meng ze onder de havermoutpap. Haal de pan daarna van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

Rol bolletjes van het havermoutmengsel en duw ze plat tot ronde koeken.

tip Wrijf je handen in met wat (olijf)olie zodat het havermoutmengsel niet aan je handen blijft plakken.

Laat het kokosvet smelten in een pan en bak de havermoutkoeken goudbruin aan beide kanten. Laat ze daarna even uitlekken op een vel keukenpapier.

Roer de platte kaas los.

Schep een toef plattekaas op een havermoutkoek en schik er wat frambozen, braambessen of ander vers fruit bovenop. Werk af met een beetje honing of ahornsiroop. Smakelijk!

Havermoutkoekjes met kokos, plattekaas en fruit