Haver-kokosmuffins met ananas

De bekende gebakjes in exotische stijl. Een dessert dat je perfect samen met je kinderen kunt maken.

Ingrediënten

  • 0.5 ananas
  • 125 g boter
  • boter
  • 3 eetlepel ahornsiroop
  • 200 g havervlokken
  • 150 g bloem
  • 50 g kokosschilfers
  • 125 g kokosbloesemsuiker
  • 2.5 dl melk
  • 1 snuifje zout
  • 2 ei
  • 2 koffielepel bakpoeder
  • kaneelpoeder

Benodigdheden

  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk
  • een muffinvorm
  • papieren of siliconen muffinvormpjes

Partners

Bereiding

Haver-kokosmuffins met ananas

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

Snijd de schil van de ananas en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in blokjes (brunoise).

Smelt een klontje boter in een pan. Bak de blokjes ananas. Doe er de ahornsiroop bij en laat karamelliseren.

Meng de havervlokken met de bloem en de kokosschilfers in de keukenmachine.

Smelt de boter in een pannetje.

Voeg er de (kokosbloesem)suiker, de melk, een snuifje zout, de eieren en het bakpoeder aan toe. Meng goed.

tip
Bakpoeder zorgt ervoor dat beslag gaat rijzen als het in de oven staat waardoor je gebak luchtiger wordt.

Giet er de gesmolten boter langzaam bij.

Roer er de gebakken ananas door.

Leg papieren of siliconen muffinvormpjes in een speciaal muffinbakblik.

Vul de vormpjes tot net onder de rand met beslag en bestrooi (eventueel) met een snuifje kaneelpoeder.

Bak de muffins 25 minuten in de oven. Controleer met de punt van een mes of een satéstokje of ze gaar zijn.

Haal de muffins uit de oven, laat even afkoelen en neem ze uit de vormpjes.

Haver-kokosmuffins met ananas