Hamburger met stoemp van waterkers en gebakken ui

Dagelijkse, eerlijke en stevige kost die je binnen het halfuur op tafel zet.

Ingrediënten

  • 800 g aardappel
  • 3 sneetjes gezouten spek
  • boter
  • 600 g rundsvlees
  • 2 ei
  • 1 koffielepel graanmosterd
  • 1 sjalot
  • peper
  • 3 ajuin
  • 50 g paneermeel
  • een scheutje melk
  • 1 eierdooier
  • zout
  • 2 bussels waterkers
  • nootmuskaat

Benodigdheden

  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Kook de aardappelen gaar in gezouten water.

Snijd de sneetjes spek in blokjes. Smelt een klontje boter in een pan en bak het spek krokant. Laat uitlekken.

Doe het gehakt in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de eieren toe en een lepeltje graanmosterd.

Pel en snipper de sjalot heel fijn. Doe de gesnipperde sjalot bij het gehakt.

Laat de keukenmachine draaien en meng alles goed door elkaar. Kruid met peper.

Pel de uien. Snijd ze in fijne halve ringen en bak ze in het spekvet.

Smelt een klontje boter in een tweede pan.

Doe het gebakken spek bij het gehakt. Voeg ook het paneermeel toe. Meng met de keukenmachine.

Was je handen, want voor het prepareren van een lekkere hamburger zijn ze het allerbeste keukengerei. Rol eerst dikke bouletten van het gehakt en plet die tot mooie, dikke hamburger. 

Bak de hamburgers in de gesmolten boter.

Giet de aardappelen af en plet ze met een scheutje melk, een klontje boter en een eierdooier tot puree. Kruid met een snuifje zout.

Spoel de bussels waterkers. Laat de groente uitlekken en snijd ze grof. Gebruik gerust ook de fijnste steeltjes.

Voeg de snippers waterkers toe en roer ze door de warme puree. Het groen zal meteen een beetje garen. Kruid met een snuifje nootmuskaat.

Serveer de hamburger met de puree van waterkers en gebakken ui. Geef er eventueel nog een toefje mosterd bij.

Hamburger met stoemp van waterkers en gebakken ui