Gyoza van rode kool

Krokant gebakken deegkussentjes met een vulling van rode kool. Deze Japanse dumplings zijn lekker oosters en megasimpel om zelf te maken. Gyoza worden vaak gevuld met kip, varkensvlees of scampi, maar Jeroen bewijst dat het ook vegetarisch kan. Belangrijk bij het bereiden van deze deeghapjes is dat het mengsel geen scherpe stukjes bevat, anders durven de dunne deegvelletjes snel scheuren en ben je die heerlijke vulling kwijt. 

Ingrediënten

  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 40 g gember
  • 0.5 chilipeper
  • 0.5 rode kool
  • 1 eetlepel miso pasta
  • 1 scheutje sesamolie
  • 2 eetlepel rijstazijn
  • 3 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sriracha
  • 12 vellen dumplingvellen

Benodigdheden

  • Een fijne rasp

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Gyoza van rode kool

Pel de ui, rasp fijn en stoof aan in een scheutje neutrale olie.

Pel en plet de look, schil en rasp de gember, snijd de chilipeper fijn en roer door de ui.

Maak de rode kool schoon, rasp de groente fijn en stoof mee aan. Voeg ook een scheutje water toe en laat even stoven.

Voeg de misopasta toe en meng alles goed onder elkaar. Werk af met een scheutje sesamolie en laat de rode kool afkoelen.

Maak ondertussen de dipsaus door de rijstazijn, de sojasaus en de sriracha (of chili-olie) te mengen in een kommetje. Zet apart.

Strijk de gyozavellen indien nodig plat met een deegrol en besprenkel ze bovenaan met een kleine hoeveelheid water.

tip Dip je vinger in een glas water en strijk over het dumplingvel.

Schep een koffielepel vulling in het midden van het vel en plooi de randen naar binnen.

‘Plak’ de randen met je vingers toe tot je een gekartelde gyoza hebt.

Laat een scheut neutrale olie heet worden in pan en leg de gyoza er met de platte kant naar beneden in. Zet een deksel op de pan en laat de gyoza 5 minuten rustig bakken, tot ze mooi goudbruin en krokant zijn aan de onderkant.

Draai de gyoza vervolgens om en bak ze kort langs de deze kant.

Serveer de gebakken gyoza met de dipsaus.

Gyoza van rode kool