Guacamole

Mexico, Mexicooo! Geen zomersere dip dan verse guacamole. Lekker bij bruschetta, chips van zoete aardappel, nacho's of een fris BBQ-slaatje.

Ingrediënten

  • 2 avocado
  • een halve limoen
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • zout
  • enkele takjes koriander

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Guacamole

Snij de avocado’s overlangs in tweeën. Snij tot tegen de dikke pit en breek elke vrucht in helften.

tip Werk met rijpe avocado’s. Dan zijn ze smeuïg en smaakvol.

Trek de halve avocado’s los en verwijder de pit.

Snij elke halve avocado nog eens in 
tweeën en trek de dikke schil eraf.

Neem een eetlepel en schep daarmee het malse vruchtvlees in een schaal. Plet het met een vork, maar maak 
er geen puree van. 

Voeg meteen het sap van de limoen toe en roer, zodat de avocado niet verkleurt. Je kunt ook citroensap gebruiken.

Pel de knoflook en plet het stukje teen tot
 pulp. Meng het door de guacamole, proef en voeg naar smaak peper en zout toe.

Koriander smaakt heerlijk in verse guacamole. Snipper blaadjes van het kruid grof en meng de snippers door de saus.

Guacamole