Groentetaart met knolselder, andijvie en geitenkaas

Een vegetarische taart boordevol groenten, afgewerkt met plakjes geitenkaas. Gooi daar nog een frisse salade achteraan en je hebt een fantastische lunch die je nog vaak opnieuw zal maken.

Ingrediënten

  • 110 g boter
  • 80 ml water
  • 300 g bloem
  • 1 eierdooier
  • een snuif keukenzout
  • 1 andijvie
  • een halve knolselder
  • 2 ajuin
  • 1 bakje champignons
  • een flinke klont boter
  • snuif nootmuskaat
  • 2 teentjes look
  • 4 ei
  • 1 rolletje geitenkaas
  • scheutje slaolie
  • scheutje appelazijn
  • 1 appel
  • 100 g walnoten

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Deeg

Laat de boter voor het deeg smelten in het water.

Doe de bloem met een snuif zout en de dooier in de kom van de keukenmachine. Voeg de boter en het water toe aan de bloem en laat de machine draaien tot het deeg begint te bollen.

Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem. Bekleed de taartvorm met het deeg en snijd de randen bij. Prik gaatjes in de bodem van het deeg en bewaar de vorm even in de diepvries.

Groentevulling

Kuis en was de andijvie en laat hem even uitlekken.

Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de knolselder, snijd de helft in staafjes en de andere helft in blokjes.

Kook eerst de staafjes kort in het gezouten water, spoel ze onder koud water en kook vervolgens de blokjes kort. Spoel ook de blokjes even onder koud water en hou ze apart van de staafjes.

Snijd de ui in slierten en de champignons in twee. Laat een flinke klont boter smelten in een grote pan. Bak de ui en de champignons goudbruin in de boter. Voeg er ook nog geplette look aan toe en de blokjes knolselder. Laat alles meebakken en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Laat in een andere pot een klont boter smelten, ga met een mes door het grootste deel van de andijvie (Hou de rest apart voor het slaatje) en stoof hem aan in de boter. Laat het meeste van het vocht van de andijvie verdampen en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Kluts de eieren in een grote kom en meng er de knolselder, de andijvie, de ui en de champignons onder. Haal de vorm met het deeg uit de diepvries en stort het beslag in de taartvorm.

Snijd de geitenkaas in plakken en verdeel ze over de taart. Schuif de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Haal de taart uit de oven, haal ze voorzichtig uit de vorm en snijd er een mooi stuk uit. Serveer de groentetaart met de salade.

Slaatje

Snijd de rest van de andijvie fijn en meng er de sliertjes knolselder onder. Voeg er een scheut slaolie en een scheut appelazijn aan toe.

Snijd de appel in fijne reepjes en de walnoten grof en meng beiden onder de sla. Kruid de sla met peper en zout.

Groentetaart met knolselder, andijvie en geitenkaas