Groentesoep met ravioli en pesto

Zoontje Georges is verzot op tortellini in brodo. Meer bepaald verse tortellini met een vulling van vlees en ricotta in een bouillon van kapoen. Jeroen maakt een vegetarische variant klaar. Tortellini met ricotta en spinazie in een heerlijke bouillon boordevol groenten en afgewerkt met een frisse pesto.

Ingrediënten

  • 2 ajuin
  • olijfolie
  • 3 teentje look
  • 4 wortel
  • 6 stengel selder
  • 2 stengel prei
  • 1 courgette
  • 0.5 bloemkool
  • 3 liter groentebouillon
  • enkele takjes tijm
  • enkele laurierblaadje
  • zout
  • peper
  • een snuif venkelpoeder
  • een snuif selderijzout
  • een handvol pijnboompitten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 bussel basilicum
  • 0.5 citroen
  • 1 bussel groene asperges
  • 400 g tortellini

Benodigdheden

  • Een ruime casserole
  • een cutter

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Zet een casserole met olijfolie op het vuur. Snijd de uien fijn en stoof ze aan in de hete olie, gevolgd door de fijngesneden teentjes look. 

Verwijder het loof van de jonge wortelen, spoel ze schoon en snijd ze in schijfjes. Laat ze meestoven met de groenten.

Snijd ook de stengels selder fijn, snijd de stengels prei in ringen en de courgette in stukken. Laat de groenten meestoven.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en voeg toe aan de stovende groenten.

Blus het geheel met de groentebouillon en breng verder op smaak met een bouquet garni van tijm en laurier. Kruid bij met zout, peper, venkelpoeder en selderijzout. Laat de soep ongeveer 30 minuten garen op een zacht vuur.

Rooster de pijnboompitten in een pannetje met een fijngesneden teentje look. 

Doe de Parmezaanse kaas met een scheut olijfolie in de cutter en mix fijn.

Voeg er de geroosterde pijnboompitten, de basilicumblaadjes en extra olijfolie aan toe. ​​​​​​Mix een tweede maal fijn. Breng op smaak met zout, peper en het citroensap.

Schil de groene asperges, snijd ze in stukken en laat ze gedurende de laatste 10 minuten meekoken in de soep.

Kook de tortellini’s gaar.

Schep de tortellini’s op een diep bord, lepel er de soep met veel groenten bij en werk af met de pesto van basilicum.

Groentesoep met ravioli en pesto