Groentelasagne met vier kazen

Ingrediënten

  • 2 teentje look
  • 2 ajuin
  • 0.5 chilipeper
  • 1 aubergine
  • 2 rode paprika
  • 1 courgette
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • enkele takjes basilicum
  • enkele takjes rozemarijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • een snuif zout
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 250 g spinazie
  • 1 sjalot
  • 80 g blauwe kaas
  • 80 g halfharde kaas
  • 80 g geitenkaas
  • flinke snuif gedroogde oregano
  • een snuif paprikapoeder
  • 1 pakje lasagnevel
  • 150 g harde kaas

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.

Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan.

Pel de ui en look en snipper ze fijn. Snipper de chilipeper ook fijn. Stoof aan in de hete olie.

Schil de aubergine en de paprika. Snijd de aubergine en de paprika in blokjes en doe ze samen bij de ui en look. Snijd de courgette in blokjes en laat meestoven.

Bind laurier, tijm, rozemarijn en basilicum samen tot een kruidentuil (bouquet garni) en leg bij de groenten in de pan. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meestoven. Voeg een snuif zout toe. 

Voeg de tomatenblokjes en een scheut water toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook.

Spoel de spinazie en laat de bladgroente uitlekken in een vergiet. Pel de sjalot en de look en snipper ze fijn. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en stoof er de sjalot en de look in aan. Voeg na enkele minuten de spinazie toe en laat meestoven.

Schep de gestoofde spinazie in de pot van de blender. Snijd de blauwe kaas en de halfharde kaas in blokjes en doe ze mee in de blender. Schep de geitenkaas erbij en mix het geheel tot een gladde, groene saus.

Rasp de harde Belgische kaas fijn en zet even apart in een kommetje.

Kruid de tomatensaus met oregano, peper, zout en paprikapoeder. Breng de spinazie-kaassaus op smaak met peper en zout. 

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg er enkele vellen pasta in. Schep er eerst een lepel spinazie-kaassaus over en daarna een lepel tomatensaus. Bedek de saus met lasagnevellen. Bouw de lasagne zo laag na laag op en eindig met een laagje groene kaassaus. Strooi er tenslotte de geraspte kaas erover en schuif de lasagne 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 °C.

 Groentelasagne met vier kazen